2014 Barbaresco Castel Boglione, 3/4 ltr. Castel Boglione, DOCG
Før musen henover billedet for at zoome
Castel Boglione blev grundlagt i 1954 af en gruppe lokale vindbønder i det bakkede Piemonte.  I spidsen af gruppen var den lokale sognepræst, som oprindeligt førte an. Initiativet var drevet af en fælles forkærlighed for landet og Nebbiolo-druens umiskendelige ædle karakter.

Vinene er fra den spæde begyndelse blevet lavet med troskab mod de gamle forskrifter og med respekt for de vinøse traditioner i Piemonte. Boglione har dog lavet nogle ”finpudsninger” i kælderen så den fine frugt i vinene forbliver indbydende, ren og frisk. I 1960’erne og 1970’erne skiftede man gradvis de gamle cementtanke ud med rustfrie ståltanke og nye store egetræsfade også kaldet ”botti” i Piemonte. Det har resulteret i vine med mere ren frugt, som virkelig viser Nebbiolos ægte potentiale.

Bogliones Barbaresco taler for sig selv. Her skinner Nebbiolo-druens sande ”jeg” virkelig igennem med masser af røde bær, violer og friskplukkede roser. Druerne bliver plukket fra forskellige marker i Barbaresco. En fordel, da hagl kan være en trussel i Piemonte, og de forskellige placeringer sikrer gode sunde druer hvert år. Vinmarkerne ligger på sydvestvendte skråninger, som sikrer druerne får de nødvendige solskinstimer.
Vinifikation
Druerne høstes i hånden omkring begyndelsen af oktober. Herefter presses de nænsomt og mosten gennemgår sin malolaktiske gæring på rustfrie ståltanke. Vinen lagrer i 18 måneder på store 80 hektoliter slovenske egetræsfade. Vinen lagrer til sidst 6 måneder på flaske inden frigivelse.
Vis mere
Vis mindre

2014 Barbaresco Castel Boglione, 3/4 ltr. Castel Boglione, DOCG

Varenummer: 1053210914
DKK 235,00
(DKK 188,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørCastel BoglioneLandItalien
OmrådePiemonteUnderområdeBarbaresco
Type/FarveRødvinÅrgang2014
Drue100% Nebbiolo
Fadlagring18 mdr.
DyrkningTraditionelRiedel glasPinot Noir
Serveringsforslag Oste - kraftige
Vildt
Simreretter
Alkohol 13,50%
Flaskestørrelse3/4 ltr.Proptype Kork
PakningKartonFlasker pr. Colli6
Smagekommentarer
Lækker Barbaresco lavet efter de traditionelle forskrifter, og hvor vinen lagrer på store egetræsfade (botti). Klassisk nebbiolo i både udseende, duft og smag. Nuancerne veksler mellem rose, tobak og sødmefulde krydderier. Fine mineralske noter og faktisk en utrolig og ”medgørlig” vin allerede. Den klarer let de fleste kødretter, lagrede oste og meget gerne en gang risotto med svampe.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk