2014 Banyuls Rouge

Frankrig
Sydfrankrig
3/4 ltr.
DKK 195,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har toner af vilde bær og mokka. Smagen er præget af en vis kølighed samt masser af tørstoffer fra estraktionen. Elegant med vedvarende eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Gerard Bertrand
Land
Frankrig
Område
Sydfrankrig
Underområde
Banyuls
Type/Farve
Hedvin
Årgang
2014
Drue
80% Grenache Noir
20% Grenache Gris
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Desserter - meget søde
Alkohol
16,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Sydfrankrig er ofte blevet betegnet som Frankrigs svar på Californien. I den forbindelse er sammenligningen kun baseret på varmen. For varmt er der. Faktisk de senere år for varmt. Man fattes vand. Det betyder, at vinstokkene tørster. De sætter få druer. Lavere udbytter til følge. Koncentrerede vine. Sorte. Og vigtigst af alt. Komplekse. For hvad Californien har i tæthed, har Sydfrankrig i nuancerigdom og fransk frækhed.
Det er håndværkere, der er på spil her. Ikke "Dress suit business men". Der er jord under neglene og et hjerte, der banker hårdere end solen i den tørre jord. Man er generelt ikke god til markedsføring. Så hele regionen lider under, at forbrugeren ikke kender forskellen på en Roussillon og en Saint Saturnin. Men det er Gérard Bertrand i fuld gang med at lave om på!

Gérard Bertrand er en stor mand med stor karisma.
Han var tidligere kendt og elsket i Frankrig som rugbyspiller. Men han besluttede at tage en ny udfordring op og lagde derfor støvlerne på hylden efter en lang, succesfuld karriere. I 1992 overtog han ledelsen af sin fars vingård, Domaine de Villemajou, med den målsætning, at han ville højne standarden, ikke bare for vingården, men for hele området Han vil være for Sydfrankrig, hvad Guigal er for Rhône. Et navn folk kan læne sig op ad, om end de ikke orker at sætte sig ind i detaljerne. Og han har et mere end unikt sortiment at gå på opdagelse i.
Siden overtagelsen har Gérard Bertrand nemlig investeret i endnu flere vinmarker, fordelt over regioner som Corbières, Minervois og Côteaux de Languedoc, så han i dag har hele 470 ha ”under fod”. Yderligere er han gået i partnerskab med 40 andre lokale producenter, som nøje følger hans visioner for kvalitet i vinmarken, for så - når høsten er overstået - at sælge druerne til ham.

Vi er meget stolte over at repræsentere Gérard Bertrands storslåede vine i Danmark – vine, der i Frankrig er listet på en stor del af landets trestjernede restauranter!

Domaine d'Agile er en 25 ha stor vingård, hvis højt beliggende vinmarker i 250 til 500 meters højde giver nærmest ideelle klima forhold til dyrkning af Chardonnay og Pinot Noir.
Netop det kølige klima har været medvirkende til at gøre distriktet berømt for deres Chardonnay-baserede vine. Som oftest vælger man i distriktet at gøre vinene mousserende - en produktionsmetode som meget tyder på, at de var de første til at indstifte, længe før den ellers så berømte Dom Perignon i Champagne-distriktet fik sin første åbenbaring.

Banyuls produceres på nogle af Europas smukkest beliggende vinmarker. Vinstokkene er plantet på en række terrasser, der er hugget eller sprængt ud af klippen, med udsigt til Middelhavet. Netop beliggenheden så tæt på Middelhavet giver vinmarkerne et helt specielt mikroklima med milde vintre og somre. Havets kølige sommervinde forsinker modningen, hvilket giver vinen en større kompleksitet.

Når druerne er blevet presset, tilsættes druespritten, inden gæringen går i gang. Mosten får efterfølgende lov til at ligge med skindkontakt i ca 5 uger, inden vinen lægges på fade i min. 18 måneder.
Resultatet er så ubetinget Frankrigs bedste og mest komplekse Vin Doux Naturel.
Duften har toner af vilde bær og mokka. Smagen er præget af en vis kølighed samt masser af tørstoffer fra estraktionen. Elegant med vedvarende eftersmag.  
Når druerne er blevet presset, tilsættes druespritten, inden gæringen går i gang. Mosten får efterfølgende lov til at ligge med skindkontakt i ca 5 uger, inden vinen lægges på fade i min. 18 måneder.