2014 Art Series Cabernet Sauvignon

Australien
Western Australia
3/4 ltr.
DKK 419,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Rubinrød farve. Karakterfuld og kompleks duft og smag med elementer af solmodne solbær og andre mørke frugter, krydderier, cedertræ og ristet kaffe. Velafbalanceret og rig med en vidunderlig medium vægt og en behagelig fyldig og cremet smag.
Specifikationer
Leverandør
Leeuwin Estate
Land
Australien
Område
Western Australia
Underområde
Margaret River
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2014
Drue
7% Merlot
86% Cabernet Sauvignon
5% Malbec
2% Petit Verdot
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Cabernet Sauvignon
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Vildt
Oste - milde
Krydrede retter
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Tilbage i 1970'erne kom en mand ved navn Robert Mondavi forbi Leeuwin Estate i Margaret River.
Da han spurgte, hvor meget familien skulle have for deres jordbesiddelser, var nysgerrigheden og interessen straks vakt hos Leeuwins ejer, Dennis Horgan. Efter mange samtaler opbyggedes et venskab, og Robert Mondavi fra det berømte vinhus i Californien måtte tilstå, at han ved hjælp af klimamodeller havde fundet frem til Margaret River som et af de mest velegnede steder på jorden at dyrke vin.

Naturligvis solgte Dennis Horgan ikke sine marker, men det er siden gået vældigt stærkt for vinhuset. Efter ganske få år vandt Leeuwins Chardonnay meget opsigtsvækkende en smagning, hvor den blev udråbt som verdens bedste.
I øvrigt en titel den til stadighed vinder ved forskellige smagninger over hele verden. Men det er ikke bare hvidvin, Leeuwin Estate er god til. Siden 1995 har huset været Australsk Mester i Cabernet Sauvignon med en rødvinsstil, der minder mest om den, man finder i Pauillac, tilsat en pæn mængde grus.

Til forskel fra mange andre vinhuse har Leeuwin Estate siden starten haft den samme winemaker, som har forstået at opbygge en større og større know-how i lige netop husets helt specielle stilart.
Dette er kunst indenfor vin. Stor kunst!
Rubinrød farve. Karakterfuld og kompleks duft og smag med elementer af solmodne solbær og andre mørke frugter, krydderier, cedertræ og ristet kaffe. Velafbalanceret og rig med en vidunderlig medium vægt og en behagelig fyldig og cremet smag.  
12. juli 2019
5 STJERNER af Søren Frank i Berlingske
"Lærebogscabernet, flot åben og udviklet. Ren moden solbærfrugt med lette noter af sveske og chokolade samt et frisk strejf af eucalyptus og ceder. Frisk mund med fin syre og saftighed. Luksusvin til maden fra havegrillen."
Fermentering i lukkede gærkar ved temperaturer op til 30 grader celsius med intensiveret let ekstraktion. Efter fermentering hviler mosten på skindet i tre uger før presning. Efter malolaktisk fermentering lægges mosten på egetræsfade til lagring.