2014 Art Series Cabernet Sauvignon, 3/4 ltr. Leeuwin Estate
Før musen henover billedet for at zoome
Tilbage i 1970'erne kom en mand ved navn Robert Mondavi forbi Leeuwin Estate i Margaret River.
Da han spurgte, hvor meget familien skulle have for deres jordbesiddelser, var nysgerrigheden og interessen straks vakt hos Leeuwins ejer, Dennis Horgan. Efter mange samtaler opbyggedes et venskab, og Robert Mondavi fra det berømte vinhus i Californien måtte tilstå, at han ved hjælp af klimamodeller havde fundet frem til Margaret River som et af de mest velegnede steder på jorden at dyrke vin.

Naturligvis solgte Dennis Horgan ikke sine marker, men det er siden gået vældigt stærkt for vinhuset. Efter ganske få år vandt Leeuwins Chardonnay meget opsigtsvækkende en smagning, hvor den blev udråbt som verdens bedste.
I øvrigt en titel den til stadighed vinder ved forskellige smagninger over hele verden. Men det er ikke bare hvidvin, Leeuwin Estate er god til. Siden 1995 har huset været Australsk Mester i Cabernet Sauvignon med en rødvinsstil, der minder mest om den, man finder i Pauillac, tilsat en pæn mængde grus.

Til forskel fra mange andre vinhuse har Leeuwin Estate siden starten haft den samme winemaker, som har forstået at opbygge en større og større know-how i lige netop husets helt specielle stilart.
Dette er kunst indenfor vin. Stor kunst!
Vinifikation
Fermentering i lukkede gærkar ved temperaturer op til 30 grader celsius med intensiveret let ekstraktion. Efter fermentering hviler mosten på skindet i tre uger før presning. Efter malolaktisk fermentering lægges mosten på egetræsfade til lagring.
Vis mere
Vis mindre

2014 Art Series Cabernet Sauvignon, 3/4 ltr. Leeuwin Estate

Varenummer: 1033610914
DKK 425,00
(DKK 340,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørLeeuwin EstateLandAustralien
OmrådeWestern AustraliaUnderområdeMargaret River
Type/FarveRødvinÅrgang2014
Drue7% Merlot
86% Cabernet Sauvignon
5% Malbec
2% Petit Verdot
DyrkningTraditionel
Riedel glasCabernet SauvignonServeringsforslag Mørkt kød
Oste - kraftige
Vildt
Oste - milde
Krydrede retter
Alkohol 13,50%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype SkruelågPakningKarton
Flasker pr. Colli12
Smagekommentarer
Rubinrød farve. Karakterfuld og kompleks duft og smag med elementer af solmodne solbær og andre mørke frugter, krydderier, cedertræ og ristet kaffe. Velafbalanceret og rig med en vidunderlig medium vægt og en behagelig fyldig og cremet smag.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk