2013 Syrah Aconcagua Costa

Chile
Aconcagua Costa
14 mdr.
3/4 ltr.
DKK 199,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Aromaer af rød frugt med overvejende noter af hindbær og kirsebær sammen med aromaer af violer og lidt rosmarin. Perfekt moden smag, hvor solbær, blåbær sammen med lidt pebrede noter giver en vin med stor dybde. Bedst af alt, er vinen slet ikke gumpetung eller sød, faktisk er Aconcagua Costa Syrah både elegant og med mineralske toner.
Specifikationer
Leverandør
Vina Errazuriz
Land
Chile
Område
Aconcagua Costa
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2013
Drue
100% Syrah
Fadlagring
14 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Vildt
Stegeretter
Simreretter
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da denne købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark.

I dag ejer Viña Errazuriz 350 ha vinmarker med en produktion på over 4 millioner flasker årligt, hvoraf 90% eksporteres. Viña Errazuriz' øverste chef er nu den dynamiske Eduardo Chadwick, som er femte generation efter grundlæggeren Don Maximiano.

Firmaets mål er ikke bare at producere Chiles bedste vin, men også helt enkelt at placere sig både blandt de hundrede bedste vine i verden og samtidig være blandt de hundrede bedste køb i verden. Med Cabernet Sauvignon Estate, kåret af Wine Spectator som fjerdebedste vinkøb i verden på druen Cabernet Sauvignon, og Viñedo Chadwick, som vandt en blindsmagning over flere 1. Cru vine fra Bordeaux, er målet tæt på at være nået.

Chiles meget favorable geografiske og klimatiske forhold giver nærmest producenterne optimale forhold for økologisk vindyrkning. Bl.a. gør naturens indretning i Chile, at man ikke har de samme behov for at gribe ind mod skadedyr o.lign. som eksempelvis i Europa.

Dette har man meget fokus på hos Errazuriz, og huset har derfor gennem den sidste årrække produceret "økologiske" druer. Det vil sige, at der hverken sprøjtes på markerne eller gødes med andet end naturlig gødning i meget begrænsede mængder. Men da huset ikke er certificeret officielt, må vi nøjes med at skrive økologisk i citationstegn...
Aromaer af rød frugt med overvejende noter af hindbær og kirsebær sammen med aromaer af violer og lidt rosmarin. Perfekt moden smag, hvor solbær, blåbær sammen med lidt pebrede noter giver en vin med stor dybde.
Bedst af alt, er vinen slet ikke gumpetung eller sød, faktisk er Aconcagua Costa Syrah både elegant og med mineralske toner.
2. marts 2018
6 af 6 STJERNER af Claus Fledelius på www.finansbureauet.dk
"Superflot chilensk Syrah med næsten Côte Rôtie agtig fremtoning med moden rød frugt og kakao i næsen og let støvet rustik mund med fint peberbid og noter af lakrids og mokka pakket ind i sarte røgnoter."


Vurderet ved tilbudspris 150,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
15. december 2017
4 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Fra kystområdet og derfor en kølig stil syrah. Let urtet i duften. Røde bær, grønne noter, peber og strejf vanilje i smagen. Pæn syre, medium koncentration. Anelse umoden i udtrykket men ellers vellavet pæn vin."
94 POINTS
21. august 2019
94 POINTS i Wine & Spirits
Håndplukkede druer lagt i små kasser på maks. 12 kilo, der forhindrer, at de ødelægges/knuses.
Efterfølgende bliver druerne nøje sorteret, når de ankommer til vineriet. De afstilkede druer kommes i store ståltanke, hvor selve gæringen finder sted. Skindkontakten varer ca. 10-25 dage, før vinen overføres til 2-3 år gamle franske træfade i 14 måneder.