2013 Ranuccio Barbera

Italien
Colli Piacentini
H16
3/4 ltr.
DKK 79,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Det er ikke hver dag, at du finder en Barbera-vin med hele 2 glas i Gambero Rosso til så attraktiv en pris! Flot mørk i farven og med en skøn og indbydende duft af kirsebær, tørrede blomster og krydderurter. Normalt kan Barbera være lidt ”streng”, men Ranuccio har overraskende varme toner, er pænt krydret og samtidig vidunderlig saftig i smagen. Lad endelig vinen følge pastaretterne, tapas-tallerkenen eller pizza’en. I det hele taget er vinen perfekt til alle tomatbaserede retter.
Specifikationer
Leverandør
Medici Ermete & Figli srl
Land
Italien
Område
Colli Piacentini
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2013
Drue
100% Barbera
Fadlagring
H16
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Fjerkræ
Fjerkræ (på grillen)
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Vil du lave gode Barbera-vine, skal du skal være både en dygtig og grundig ønolog (vinmager). Druen er særdeles produktiv, så det forudsætter, at du har brugt tid på at beskære hårdt samtidig med, at du har været omhyggelig med vinifikationen.
Normalt har Barbera-druen levet som den evige to’er efter storebror, Nebbiolo, der både har fået de bedste beliggende marker og al opmærksomheden. Men hos Castelli del Duca i Emilia Romagna får Barbera-druen både tid og opmærksomhed til at yde optimalt.

Castello del Duca er en del af den berømte Farnesefamilie, som regerede over Piacenza-området fra det 16. til det 18. århundrede. Besøger man området i dag, vil man stadig kunne finde tydelige spor af familiens herredømme på monumenter og i de slotte, som ligger rundhåndet spredt ud over det bakkede landskab.
Der har været produceret vin i provinsen Piacenza siden romertiden, og ser man godt efter i historiebøgerne, vil man kunne konstatere, at vinene blev serveret for både prinser, konger og sågar paver.
I dag lever området en mere tilbagetrukket tilværelse hos det madglade folkefærd i Emilia-Romagna.

Regionen er nærmest plastret til med seværdigheder, fantastiske råvarer, restauranter, larmende motorer og forrygende vine.
Det er også en rig region med en bil- og motorcykelproduktion (Ferrari, Maserati, Lamborghini og Ducati) samt kendte produkter som
Mortadella-pølser, Parmaskinke, Parmesanost og naturligvis vin.


Castello del Duca bliver konsulteret af en af Italiens mest berømte winemakere Carlo Corino, hører i dag under Medici Ermete, der er en sammenslutning af 1000 producenter. Tilsammen høstes der fra omkring 2500 hektar. Baggrunden for sammenslutningen er at løfte Emilia - Romagna ud af dets tilbagetrukne tilværelse ved at øge kvaliteten i området - en mission som ser ud til at lykkes.
Det er ikke hver dag, at du finder en Barbera-vin med hele 2 glas i Gambero Rosso til så attraktiv en pris!

Flot mørk i farven og med en skøn og indbydende duft af kirsebær, tørrede blomster og krydderurter.
Normalt kan Barbera være lidt ”streng”, men Ranuccio har overraskende varme toner, er pænt krydret og samtidig vidunderlig saftig i smagen.  
Lad endelig vinen følge pastaretterne, tapas-tallerkenen eller pizza’en. I det hele taget er vinen perfekt til alle tomatbaserede retter.
6. marts 2020
2 GLAS i Gambero Rosso 2015
8. august 2016
5 STJERNER på www.finansbureauet.dk
" En fin Barbera i moderne stil med tilpasse mængder fad til at kæle om frugten. Indsmigrende næse med dominans af brombær og overraskende blød mund med pæne mængder kakao, balsamico og mørk chokolade og tobak. Fin vin til prisen."
8. august 2016
4 STJERNER af Søren Frank i Berlingske Tidende
"Pænt dyb næse med mørk blåbærfrugt. Juicy mund, som barberas karakteristiske syre i stramme tøjler. Fire og en halv stjerne. "
15. juli 2016
4 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Lette kirsebærtoner i duften. En let bitter smag med diskret frugt og en umiddelbar høj syre. Medium koncentration med en mellemlang eftersmag. Pæn barbera men ikke prangende."
Druerne bliver straks efter plukningen i det sene september kørt til det nærliggende vineri, hvor de bliver afstilket og presset. Gæringen foregår på rustfrie ståltanke og efter en 6-8 dages udblødning (maceration), kommer vinen på store cementtanke (glas på indersiden), hvor andengæringen (malolaktisk) spontant finder sted. Processen slutter i løbet af december, hvorefter dele af vinen bliver liggende på tankene, noget kommer på små 225 l. fade (barriques), og endelig kommer en del af vinen på de større 1000 – 3000 l. fade. Til sidst tappes vinen (kun let filtrering) og lagres i ét år inden frigivelse til salg.