2013 Puligny Montrachet, Premier Cru, Les Folatieres

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 775,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Vinen er tæt med en intens duft af citrusfrugter, mineraler, vanilje og kalksten. Smagen er fyldig og rig med masser af frugt, som holdes på plads af en yderst præcis syre. Flot lang vedvarende eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Domaine Bachelet Monnot
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2013
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Lyst kød
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Det hører efterhånden til sjældenhederne, at en topparcel i Puligny Montrachet bliver sat til salg, men det var netop tilfældet i 2005, da Marc og Alexandre grundlagde deres eget domaine.
Marc og Alexandres familie har en lang tradition for at lave vin, da brødrenes farfar grundlagde Bernard Bachelet et Fils, hvor også deres far arbejdede i en længere årrække. Efterfølgende gik det slag i slag, hvor brødrene med et utroligt held først tilegnede sig to fremragende parceller i Maragnes, senere flere forskellige parceller i Puligny Montrachet, som de har lejet på en 15 års aftale med en ældre druedyrker, som hidtil havde leveret druerne til Louis Latour.
Vinificeringen forgår i en lille kælder i Dezize les Maragnes, og der lægges stor vægt på, at det er vinmarkernes terroir, der er i fokus, så selv om man bruger nyt egetræ, begrænses det til i gennemsnit 25%.
Resultatet er uovertruffent, og brødrene har på meget få år opbygget et ry som værende blandt de suverænt bedste hvidvinsproducenter i Côte de Beaune.
Marc og Alexandre henter druerne til deres Folatières på den øverste del af skråningen fra en ca. 0,45 ha stor parcel, der ligger i samme højde som et bånd af Premier Cru vinmarker.
Normalt er deres Folatières lidt til den kraftige side, men med en stor mineralitet.
Vinen er tæt med en intens duft af citrusfrugter, mineraler, vanilje og kalksten. Smagen er fyldig og rig med masser af frugt, som holdes på plads af en yderst præcis syre.
Flot lang vedvarende eftersmag.
Traditionel med 1/3 nyt egetræ.