2013 Noemia J. Alberto

Argentina
Patagonia
3/4 ltr.
DKK 310,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har toner af solbær, brombær. kaffe og mørk chokolade. Smagen har en behagelig fylde med faste, modne men stadig fine tanniner, som giver vinen en flot elegance og struktur.
Specifikationer
Leverandør
Bodega Noemia de Patagonia S.A.
Land
Argentina
Område
Patagonia
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2013
Drue
5% Merlot
95% Malbec
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Krydrede retter
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Da Hans Vinding Diers i starten af det nye årtusinde opdagede en gammel vinmark med Malbec-vinstokke tilbage fra 1930’erne, gik han sammen med sin far Peter Vinding Diers og den italienske vinproducent Grevinde Noemi Marone for at grundlægge det, der skulle blive Bodega Noemìa de Patagonia.
Vingården er i et nærmest perfekt mikroklima, som er stærkt influeret af to floder, der begge udspringer i Andesbjergene.

Druerne til Noemia J Alberto hentes fra en tilkøbt vinmark på 4 ha, der blev tilplantet i 1955 på upodede vinstokke, og som i dag er certificeret biodynamisk.
Vinmarken er opdelt i fem forskellige parceller med henblik på at kunne udøve den optimale vitikultur på hver enkelt parcel og samtidig kunne differenciere høsttidspunktet. På denne måde opnår man en langt bedre frugt, og netop den høje kvalitet i druerne er en stor del af hemmeligheden i denne ellers handsoff-vin.
Duften har toner af solbær, brombær. kaffe og mørk chokolade. Smagen har en behagelig fylde med faste, modne men stadig fine tanniner, som giver vinen en flot elegance og struktur.
4. juni 2019
4 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Fadpræg i næsen. Modenhed i smagen med svampe, let syltede kirsebær og vanilje. Bløde tanniner og en vin, der er klar nu."
93 POINTS
14. august 2019
93 POINT af Peter Winding på www.vinbladet
"Flot, moden duft, solbær, mørke kirsebær, lakrids, viol, fine nuancer fra fad. Moden smag med velouragtig tannin, fyldig med lang, moden, frugtagtig eftersmag med meget fin syre. Helt drikkemoden."
5. oktober 2017
5 STJERNER - 93 POINT af Niels Lillelund i Jyllands-Posten
"Lettere, mere spændstig – meget langt fra bassevin; danske Vinding-Diers vin er meget elegant, ren, vertikal og aristokratisk kølig i sit udtryk. Perfekt balance."
11. august 2017
5 STJERNER af Tim Vollerslev i BT
"Flot, velstruktureret, fyldig rødvin, lækker, saftig, lang smag af mørke bær, hindbær, urter, krydderier, toast og et vaniljestrejf."
22. marts 2017
5 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Intense rødebærtoner i duften. En spændstig Malbec med høj syre og medium koncentration. Saftig og elegant i udtrykket med kirsebær, jordbær, kølige krydderier og strejf vanilje. Lang eftersmag."
91 POINTS
21. august 2019
91 POINT - DIN VIN GUIDE
"Intense rødebærtoner i duften. En spændstig malbec med høj syre og medium koncentration. Saftig og elegant i udtrykket med kirsebær, jordbær, kølige krydderier og strejf vanilje. Lang eftersmag."
7. marts 2018
5 STJERNER og 89 POINT af Niels Ehler i Smag & Behag
"Dyb, rank, mørk mineralsk frugt med karamel og lidt røgtoner. Elegant intensitet og diskret likørpræg med velbygget sødme og dejlig harmoni. Nydelig floralitet og masser af charme og styrke. Tæt ekstraktrig mundfrugt med delikat krydderi. Let tilgængelig vin med bløde, men nydeligt strukturerende tanniner og venlig længde. Flot teknik og bred appel. En vin med fint udviklingspotentiale."
89 POINTS
14. august 2019
89 POINT i The Wine Advocate
"Still a baby, the 2013 Noemía at this address, and I can say s oi sb pecoasusisbel yI thhaed btehset leuvxeurr py rtood utacsetde all the vintages ever produced since 2001 (no 2005 was bottled).
irta’sis ae dw iinn eb rmanadd en feowr tFhree nlocnhg o haka ubla. rRriiqguhet sn foowr stohmeree 1a8re m soomnteh ns,o btuest obflo eoxdo toicr awnogoesd,s vainodle tssp iacneds inevteernm rioxseed pweittahl sa raonmd aist oifs bdleuveebleorpriinesg, toof dyoeuepr tceoeothln aesnsd i nle ayvoeu ra mtaostuyt, hu. mParemciis-eli kaen,d a lpmuores,t tshaelt tya snennisnast iaorne sophisticated and the overall balance is superb. My guess is that
aosv etrr atchke r ehciollr, da, nedve tnh teh ev iinneiytiaarld 2s 0a0n1d w whienne rtya stweodr ikn h2a0s1 5im wparso vneodt gchreeactkly i ts ibnaccek tihne nte, ns oy eIa’mrs stuimree .t hKius dwoisl lt ob ew vinereym laoknegr- Hlivaends. LVeint’-s ding Diers! 5,500 bottles of this heavenly elixir- Lwuerise Gpruoidteurcreiedz."
22. juni 2015
5 STJERNER af Rolf Madsen i Berlingske
"Måske mere interessant - set med danske øjne - er testens anden højdespringer, Noemia J fra Bodega Noemia.
Og hvorfor nu det? Jo, fordi den er lavet af danskeren Hans Vinding Diers, der for øvrigt er i familie med Peter Sisseck (ham der står bag Spaniens dyreste vin, Pingus).
For godt og vel ti år siden fandt Hans en mark med tudsegamle vinstokke i Patagonien, som giver en ekstremt koncentreret most. Noemia er lavet på biodynamiske druer fra upodede stokke. Alt er back to basics. Der er foretaget det, man kalder spontangæring frem for at tilsætte industrifremstillet gær, hvilket giver vinen et unikt udtryk. Og samtidig foretages hverken klaring eller filtrering, noget som betyder, at vinen i praksis kan have en lille smule bundfald -men hvad gør det, når den smager vidunderligt? Et lille mesterværk, hvor kombinationen af Argentinas varmblodighed og en gang ristede luksusfade giver en oversøisk vin med et strejf af fransk elegance.
Måske dyr, men til gengæld rigtig lækker. At drikke den nu er barnemord, så gem den noget tid i kælderen.

Dyb og relativt kølig næse. Smagsmæssigt god balance mellem stramhed i garvesyren og fuldmodne brombær.
Oversøisk vin på den franske måde. Lækkert fadbrug. Dejlig vin."
92 POINTS
29. august 2019
92 POINT af James Suckling
"Wonderful balance and length to this beautiful red with blueberry, tar and stone character. Almost volcanic undertones.
Full-bodied, yet fresh and complex. Savory finish.
You want to drink it."
26. januar 2015
5 STJERNER af Tim Vollerslev i BT
" Flot, fyldig rødvin, blid tannin i lang, velstruktureret, saftig smag af modne brombær, kølige solbær, mokka, krydderurter, mørk toast og vaniljestrejf."
91 POINTS
21. august 2019
91 POINT i The Wine Spectator
"This racy red sports crushed cherry and raspberry notes, supported by juicy acidity.
The palate unwinds with floral, spice and mineral hints."
Druerne bliver efter afstilkning lagt på 2.500 liters cementtanke, hvor de ligger afkølet med skindkontakt i 7 dage, inden temperaturen hæves, og den alkoholiske gæring kan begynde som en spontangæring (med druernes naturlige gærceller). Den alkoholiske gæring finder sted over 2 ½ uge, hvorefter der foretages piquage to gange dagligt for at opnå et optimalt udtræk af aroma, farvestoffer og tanniner, når skindet brydes. Når den alkoholiske gæring er tilendebragt, tappes 85% af vinen over på en lille tank, som løftes op, så vinen via tyngdekraften kan løbe over i brugte franske egetræsfade. Vinen påbegynder derefter selv sin malolaktiske gæring, som sker i løbet af de 9 måneder vinen ligger på de franske fade. Når lagringen er tilendebragt, selekteres og færdigblandes vinen, inden den aftappes uden hverken filtrering eller klaring.