2013 Massis

Spanien
Catalunya
3/4 ltr.
DKK 139,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften domineres af toner af abrikos, fersken og cedertræ med undertoner af citrusfrugt og æbler. Smagen er fyldig med en lidt olieret fylde, som understøttes af syren.
Specifikationer
Leverandør
Vins del Massis
Land
Spanien
Område
Catalunya
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2013
Drue
5% Malvasia
47% Grenache Blanc
48% Xarel-lo
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - milde
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Fisk - fede
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Fundamentet til projektet blev lagt, da Belen Sanchez inviterede Benjamin Romeo og Fernandez Bengoa ned til sin føderegion i Massis del Garraf for at vise dem det, hun følte var et enormt uforløst potentiale for produktion af hvidvine i verdensklasse.
Egentlig blev både Benjamin og Fernandez overbevist under deres første besøg, men der skulle gå yderligere to år med at finde de rigtige parceller, inden de i 2008 for alvor gik i gang. Idéen var fra begyndelsen at benytte sig af de lokale druer, hvor man ville kombinere fylden fra Grenache med syren fra Xarel-lo.
Xarel-lo kommer fra tre parceller. El Pou og El Badell, som ligger i landsbyen Olesa de Boneswall, og La Vinya Petite, som ligger med sine ca. 80 år gamle stokke lige oven for byen på nogle af områdets højest beliggende vinmarker.
Grenache kommer fra en lille parcel ved navn Terra Alta, som består af seks nord/ nordøstvendte terrasser.
Jordbunden er primært kalk, hvilket fungerer som en stor svamp, der holder på regnvandet, når det er nødvendigt, og afgiver det igen, når det er påkrævet. På den måde er der en konstant optimal regulering af væde til vinstokken.  
Duften domineres af toner af abrikos, fersken og cedertræ med undertoner af citrusfrugt og æbler. Smagen er fyldig med en lidt olieret fylde, som understøttes af syren.
1. juni 2015
4 STJERNER af Rolf Madsen i Berlingske
" Kridt og strejf af nedfaldet æble (positivt ment).
Frisk hvidvin med en god sprød syre."
Klaserne afstilkes og pressen, inden mosten kommer på tanke, hvor den gennemgår den alkoholiske gæring. Efterfølgende lægges vinen på 50% nye franske egetræsfade hvor den gennemgår den malolaktiske gæring under den syv måneder lange lagring. Afslutningsvist klares, filtreres og tappes vinen på flaske.