2013 Marsannay, L'Ancestrale
Før musen henover billedet for at zoome
Tre ting, som bør understreges, når man taler om Sylvain Pataille,
1.Han er uden diskussion stjernen i Marsanney og på mange måder også kommunen dynamo.
2.Han elsker terroir. Oprindeligt er han uddannet i ønologi i Bordeaux, hvor han  i en meget høj grad bidrog til Château Branaire Ducru’s kvalitetsløft ved at inddele vinmarkerne i små parceller, som blev opdyrket separat.  
3.Han er fuldstændig hands-off i sin winemaking. Ingen gærfløde, ingen enzymer, ingen chaptalisering og ingen syrejustering. Kun den rene gærede most evt. understøttet af lidt fad i de absolut bedste årgange.
Efter at have konsulteret i tre år i Bordeaux vendte han i 2000 atter hjem til Bourgogne, hvor han slog sig ned i Marsanney. Her startede han atter op som konsulent for nogle af Bourgognes bedste domainer, heriblandt Perrot Minot, Denis Mortet, Arlaud og Hubert Lamy. Yderligere begyndte han langsomt at opkøbe små parceller i appellationens bedste vinmarker, startende med en hektar som blev vinificeret under eget navn i årgang 2001 og så frem til i dag 10 hektar, som han med sin store forkærlighed for terroir vinificeres i 12 forskellige cuvéer.
Netop Marsanney har oplevet en fornyet interesse, specielt fra de helt unge vinbønder, efterhånden som  vinmarkerne i de mere berømte appellationer har opnået nærmest astronomiske priser. Grunden til denne prisforskel er hovedsagligt, at der ikke er nogen Premier eller Grand Cru marker i Marsanney, der ellers kan virke som en dynamo for resten af appellationen. Dette på trods af, at de øst- og sydvendte skråninger har en yderst veldrænet jordbund bestående af ler, men iblandet et stort indhold af småsten, kalksten og grus, hvilket giver en yderst veldrænet og ”varm” jordbund – en force, som den nederste del af mange af Bourgognes mest berømte Premier Cru marker ville nyde godt af.    

L’Ancestrale er, hvilket er yderst utraditionelt for Bourgogne, en vin, hvis sammensætningen ikke er baseret på terroir men derimod på kvaliteten af de druer, der høstes. Sylvain udvælger ganske enkelt de bedste druer, som typisk kommer fra nogle rækker med 65 til 80 år gamle vinstokke fra de tre mest prestigefyldte marker i Marsanney - Clos du Roy, Clemengeot og Les Ouzeloy  - hvorefter mosten vinificeres til prestigecuvéen l’Ancestrale.
Vinifikation
Druerne gæres som hele klaser på tank, hvorefter de presses og lægges på egetræsfade. Dette giver en mindre ekstraktion og en mere ligefrem frugt, så resultatet bliver en meget feminin vin og elegant vin. Under det første års lagring benyttes der hovedsagligt nye egetræsfade, hvorefter vinen omstikkes til brugte egetræsfade, hvor den lagrer i sit andet år.
Vis mere
Vis mindre

2013 Marsannay, L'Ancestrale

Varenummer: 1731780913
DKK 800,00
(DKK 640,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørDomaine Sylvain PatailleLandFrankrig
OmrådeBourgogneUnderområdeCôte de Nuits
Årgang2013Drue100% Pinot Noir
DyrkningTraditionelFlasker pr. Colli12
Serveringsforslag Mørkt kød
Lyst kød
Vildt
Oste - milde
Alkohol 13,00%
Flaskestørrelse3/4 ltr.Proptype Kork
PakningKarton
Smagekommentarer
Meget fin, ren duft af brombær, hindbær, kirsebær, violer og peber. Smagen er elegant og forfinet med meget fine tanniner og en medium + fylde. I begyndelsen er vinen lidt sky, men efterhånden som den får lidt luft, udfolder den sig mere med lette florale noter i den minut lange eftersmag.
Mest populære
2013 Marsannay, L'Ancestrale
2016 Bourgogne Rouge
2016 Bourgogne Rouge
DKK 275,00
(DKK 220,00)
2017 Marsannay Rouge Longeroies
2015 Marsannay Blanc
2015 Marsannay Blanc
DKK 410,00
(DKK 328,00)
2017 Bourgogne Blanc
2017 Bourgogne Blanc
DKK 500,00
(DKK 400,00)
2017 Bourgogne Rouge
2017 Bourgogne Rouge
DKK 280,00
(DKK 224,00)

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk