2013 Macizo

Spanien
Catalunya
3/4 ltr.
DKK 190,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
I duften er der lækre toner af æble, pære, fersken og mineraler. Smagen er fyldig med lette toner af cedertræ, som opleves igen i eftersmagen.
Specifikationer
Leverandør
Vins del Massis
Land
Spanien
Område
Catalunya
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2013
Drue
50% Grenache Blanc
50% Xarel-lo
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Oste - milde
Fjerkræ
Fisk - fede
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Fundamentet til projektet blev lagt, da Belen Sanchez inviterede Benjamin Romeo og Fernandez Bengoa til hendes føderegion i Massis del Garraf for at vise dem det, hun følte var et enormt uforløst potentiale for produktion af hvidvine i verdensklasse. Egentlig blev såvel Benjamin som Fernandez overbevidst under deres første besøg, men der skulle gå yderligere 2 år med at finde de rigtige parceller, før de i 2008 for alvor gik i gang. Ideen var fra begyndelsen at benytte sig af de lokale druer, hvor man ville kombinere Grenaches fylde med Xarelos syre.
Xarelo stammer fra 3 parceller: El Pou og El Badell, der ligger i landsbyen Olesa de Boneswall, og La Vinya Petite, der ligger lige ovenfor byen på nogle af områdets højest beliggende vinmarker.
La Vinya Petite er tilplantet med 80 år gamle vinstokke.
Grenachen kommer fra det lille parcel Terra Alta, som er parcel bestående af 6 nord- og nordøstvendte terrasser. Her består jordbunden hovedsagligt af kalk, hvilket fungerer som en stor svamp, der holder på regnvandet, når det er nødvendigt, og afgiver det igen, når det er påkrævet. På den måde er der en konstant optimal tilførsel af væde til vinstokken.  
I duften er der lækre toner af æble, pære, fersken og mineraler. Smagen er fyldig med lette toner af cedertræ, som opleves igen i eftersmagen.  
Klaserne afstilkes og kværnes, før mosten kommer på 100 % nye franske egetræsfade, hvor den gennemgår såvel den malolaktiske som den alkoholiske gæring. Efterfølgende lagrer den i 7 måneder før vinen klareres, filtreres og tappes på flaske.