2013 Macizo, 3/4  ltr. Vins del Massis, AO
Før musen henover billedet for at zoome
Fundamentet til projektet blev lagt, da Belen Sanchez inviterede Benjamin Romeo og Fernandez Bengoa til hendes føderegion i Massis del Garraf for at vise dem det, hun følte var et enormt uforløst potentiale for produktion af hvidvine i verdensklasse. Egentlig blev såvel Benjamin som Fernandez overbevidst under deres første besøg, men der skulle gå yderligere 2 år med at finde de rigtige parceller, før de i 2008 for alvor gik i gang. Ideen var fra begyndelsen at benytte sig af de lokale druer, hvor man ville kombinere Grenaches fylde med Xarelos syre.
Xarelo stammer fra 3 parceller: El Pou og El Badell, der ligger i landsbyen Olesa de Boneswall, og La Vinya Petite, der ligger lige ovenfor byen på nogle af områdets højest beliggende vinmarker.
La Vinya Petite er tilplantet med 80 år gamle vinstokke.
Grenachen kommer fra det lille parcel Terra Alta, som er parcel bestående af 6 nord- og nordøstvendte terrasser. Her består jordbunden hovedsagligt af kalk, hvilket fungerer som en stor svamp, der holder på regnvandet, når det er nødvendigt, og afgiver det igen, når det er påkrævet. På den måde er der en konstant optimal tilførsel af væde til vinstokken.  
Vinifikation
Klaserne afstilkes og kværnes, før mosten kommer på 100 % nye franske egetræsfade, hvor den gennemgår såvel den malolaktiske som den alkoholiske gæring. Efterfølgende lagrer den i 7 måneder før vinen klareres, filtreres og tappes på flaske.
Vis mere
Vis mindre

2013 Macizo, 3/4 ltr. Vins del Massis, AO

Varenummer: 1055600913
DKK 190,00
(DKK 152,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørVins del MassisLandSpanien
OmrådeCatalunyaType/FarveHvidvin
Årgang2013Drue50% Grenache Blanc
50% Xarel-lo
DyrkningTraditionelServeringsforslag Lyst kød
Oste - milde
Fjerkræ
Fisk - fede
Alkohol 13,50%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype SkruelågPakningKarton
Flasker pr. Colli6
Smagekommentarer
I duften er der lækre toner af æble, pære, fersken og mineraler. Smagen er fyldig med lette toner af cedertræ, som opleves igen i eftersmagen.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk