2013 Lenswood Giles Pinot Noir

Australien
South Australia
3/4 ltr.
DKK 449,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
I duften vælder der toner af skovbær, kirsebær, jordbær og blomster op af glasset. Smagen er tæt med en mediumfylde fine elegante tanniner, samt en fin medium syre som understøtter tanninerne og alkoholen fint.
Specifikationer
Leverandør
C.A. Henschke
Land
Australien
Område
South Australia
Underområde
Barossa Valley
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2013
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Oste - milde
Fjerkræ
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Det familieejede firma, Henschke, har gennem mere end hundrede år været en anerkendt og respekteret vinproducent. Men det var først, da Prue og Stephen Henschke som familiens 5. generation overtog firmaet i 1979, at vinene steg fra national til international succes. Siden har familien modtaget et utal af udmærkelser og priser for deres vine, heriblandt "selvfølgelig" også udnævnelsen til Australiens bedste vin.

Grundstenene til succesen blev lagt i 1841, da den tyske emigrant Johann Christian Henschke ankom til South Australia. Han købte et lille stykke land og anlagde en farm, mens hans søn Paul, der var den vininteresserede, plantede de første vinstokke. Siden har tingene udviklet sig stille og roligt, så Henschke i dag råder over 100 ha udsøgte vinmarker. Markerne ligger, dels i 450 meters højde ved Keyneton by i Barossa Ranges, hvor også Henschkes vingård er placeret, dels i Eden Valley, hvor markerne er placeret endnu højere oppe. Den kølige beliggenhed og de specielle jordbundsforhold sammenholdt med de perfekte tekniske faciliteter og et dygtigt winemakerpar resulterer i eminente kvalitetsvine. Ubetinget mellem de bedste fra det australske kontinent.

I 1981 besluttede Prue and Stephen Henschke sig for at købe et 13 hektar stort paracel på Lenswwod marken.
Vinmarken nyder godt af sin 550 meter høje beliggenhed der giver et  usædvanligt køligt mikroklima, hvorfor den er særdeles velegnet til druesorter såsom Pinot Noir og Chardonnay der begge nyder godt af en længere og køligere modningssæson.
På daværende tidpunkt var marken ikke tilplantet med vinstokke men ligesom de omkring liggende ejendomme med den smukkeste æbleplantage.
Intentionen var dog fra starten at rydde jorden for i stedet at tilplante den med vinstokke men 2 år senere kom naturen dem i forkøbet i form af Ash wedneysday, en skovbrand som hærgede området og brændte alle dens æbleplantager ned.
Efterfølgende tilplantede de, de 13 hektarer jord med Merlot Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Chardonnay og Riesling.
I duften vælder der toner af skovbær, kirsebær, jordbær og blomster op af glasset. Smagen er tæt med en mediumfylde fine elegante tanniner,  samt en fin medium syre som understøtter tanninerne og alkoholen fint.
15. marts 2019
5 STJERNER af Mads Jordansen på www.winelab.dk
"Grus og tilbagetrukket rød kirsebær- og hindbærfrugt. Elegant og kølig frugtstruktur med pæn syre og en stor kompleksitet og god længde. Velintegreret fadarbejde og fine tanniner."