2013 Hermitage, Domaine des Tourettes

Frankrig
Rhône
8 mdr.
3/4 ltr.
DKK 699,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Resultatet er en kompleks og tiltrækkende vin med en duft af røde bær og et let krydret præg. Smagen er varm, kraftig og koncentreret, og afrundes smukt i en lang, nuanceret eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Delas Freres
Land
Frankrig
Område
Rhône
Underområde
Hermitage
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2013
Drue
100% Syrah
Fadlagring
8 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Old World Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Lyst kød
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Rhône er Frankrigs «Best Buy« vinområde nr. 1. Områdets meget seriøse vinproducenter har ikke gennemført de samme høje prisstigninger som deres kolleger i Bourgogne og Bordeaux. Samtidig har Rhône et stabilt klima, der mere end sjældent giver problemer med udvandede vine p.g.a. regn under høsten.

Delas Frères, grundlagt i 1835, blev i 1977 overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz. Med en god kapitalindsprøjtning har vinhuset i løbet af en årrække bl.a. fornyet al vinifikationsudstyret, så huset i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere er husets kapacitet udvidet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner, opkøber man nu også en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i området.

I dag regnes huset blandt Rhônes top 10 producenter,- ikke mindst på grund af firmaets superdygtige winemaker, Jacques Grange, der om nogen har fået skrevet vinhuset ind i stjernernes vinbog!

Hermitage har altid nydt anseelse som en af Frankrigs fornemste vine. I begyndelsen af det 19. århundrede opnåede avlerne i Hermitage bedre priser for deres vine end 1. Cru slottene i Bordeaux!

Vinene fra Hermitage har aldrig været bedre og mere vellavede end i dag, og det forekommer derfor som lidt af et paradoks, at så få vinnydere er opmærksomme på denne vins fremragende kvaliteter.

Delas Frères top Hermitage Domaine des Tourettes, stammer fra firmaets parcel i Les Bessards, der er den fineste i Hermitage.


Resultatet er en kompleks og tiltrækkende vin med en duft af røde bær og et let krydret præg. Smagen er varm, kraftig og koncentreret, og afrundes smukt i en lang, nuanceret eftersmag.
1. februar 2019
5 STJERNER af Søren Frank i Berlingske
"Det sker sjældent, nærmest aldrig, at vi har hele tre vine fra det nordlige Rhône med i testen på én gang. Det er lige før, at man skulle tro, at det var påske, for syrah-vinene fra disse kanter er perfekte ledsagere til lam.

Årsagen til sjældenheden er, at den nordlige del af Rhône-distriktet, som starter umiddelbart syd for Lyon, er meget mindre, faktisk bare en brøkdel af det varmere, sydlige Rhône, hvor man finder vine som chateauneuf-du-pape og almindelig côtes-du-rhône.

Kongen af det nordlige Rhône er hermitage, sølle 140 hektar på højen af samme navn, hvilket svarer til en til to store Bordeaux-slotte. Det er en altid meget maskulin og ganske dyr vin med udpræget sorte toner af brombær, lakrids, peber og oliven, normalt beregnet til at lægge i kælderen nogle år."


"Sort i glasset, ligesom man i næsen finder alt, hvad der er sort: Oliven, blåbær, brombær, peber, lakrids krydret med en mineralitet, som vækker associationer i retning af hostesaft og portvin."
14. december 2017
Anbefalet af Jørgen La Cour-Harbo i Nordjyske
"Flot duft med noter af kaffe. Lækker vin med brombær i smagen. Fin balance, mineralsk, intens garvesyre, der er perfekt integreret."
23. november 2016
5 STJERNER af Jesper Bo Bendtsen i SPIS BEDRE
"Skal svigerfar have ekstra opmærk-somhed juleaften? Disse eksklusive druer fra Rhône vil få ham til at føle sig helt speciel. En fornem, elegant vin med rig smag med moden frugt, lidt lakrids, sorte oliven, grafit og velintegreret fad. Kompleks og dyb. Saftig og med tilpas bærsødme til at klare både and og vildt."
25. november 2016
93 POINTS - James Suckling på www.jamessuckling.com
"This has a refined, fragrant and very composed character with inherent aromatic spices and a stony edge, in addition to licorice and some star anise. The fruits are in the dried-plum and dried-cherry spectrum, but this also hints at plenty of cloves, cardamom and pepper. The palate's succulent, powerful, even and really finely layered. The tannins are most definitely a feature now, and this has plenty of ageing potential. Enjoy the dark-plum and black-cherry finish. Best from 2020 and for a decade after that. From 100% granitic soils."
92 POINTS
14. august 2019
92 POINTS i The WineSpectator
"Ripe for the vintage, with a fleshy core of plum compote and raspberry coulis flavors, backed by ample cocoa-edged grip that melds through the loam- and anise-accented finish."
94 POINTS
21. august 2019
94 POINTS i The Wine Advocate