2013 Giramonte, 3/4 ltr., Frescobaldi - Toscana, IGT

Italien
Toscana
3/4 ltr.
DKK 950,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Meget mørk, koncentreret farve. Duften er meget imødekommende med masser af krydderier som peber og mørke bær. Smagen har en perfekt balance mellem fede tanniner, alkohol, frugt og syre.
Specifikationer
Leverandør
Frescobaldi - Toscana
Land
Italien
Område
Toscana
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2013
Drue
80% Merlot
20% Sangiovese
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Cabernet / Merlot
Flasker pr. Colli
3
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Oste - milde
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Gennem mere end tredive generationer har familien Frescobaldi ledet vinhuset Marchesi de Frescobaldi, hvilket gør huset til Europas ældste vinproducent. Siden det fjortende århundrede har navnet været forbundet med eksklusive vine, og i modsætning til mange andre huse har Marchesi de Frescobaldi formået konstant at være på front med udviklingen. Husets faste og urokkelige målsætning gennem alle tider har nemlig altid været - og er stadig - at være Toscanas bedste og mest prestigefyldte vinhus!

Marchesi de Frescobaldis besiddelser dækker over 1.000 hektar marker, fordelt på ikke mindre end ni ejendomme, beliggende på de mest oprindelige jordlodder i distriktet. Husets umiskendelige stil går igen i vinene - de er ekstremt klassiske og viser virkeligt deres styrke i alderdommen. Den største tjeneste, man i den forbindelse kan gøre sig selv, er at lægge udvalgte vine fra Marchesi de Frescobaldi i sin egen kælder. I løbet af blot få år vil f.eks. husets Castello di Nipozzano give et helt forbløffende resultat.

Giramonte er en Supertoscaner, der er lavet på druerne Merlot og Sangiovese, plantet på Castiglioni Estate i Montespertoli. Markerne ligger i en højde af 200-250 meter, og jordbunden består hovedsageligt af ler. Udbyttet er holdt nede på 25 hl pr. ha, hvilket i høj grad bidrager til den meget intense koncentration.
Meget mørk, koncentreret farve. Duften er meget imødekommende med masser af krydderier som peber og mørke bær. Smagen har en perfekt balance mellem fede tanniner, alkohol, frugt og syre.
Druerne, der høstes i slutningen af september/ begyndelsen af oktober, presses nænsomt og tappes på store ståltanke, hvor de gærer i 12 dage, før de lægges på nye fade for at gennemgå den malolaktiske gæring. Efterfølgende får vinen lov til at udvikle sig på fade i 15 måneder, før  tapning på flaske. Her lagrer den yderligere et år, før den frigives til salg.