2013 Gigondas, Les Reinages

Frankrig
Rhône
3/4 ltr.
DKK 239,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften er domineret af solmodne kirsebær, der over tiden udvikler sig og får tilført noter af skovbund og krydderier. Smagen er dejlig rund og frugtrig med en rigtig flot struktur og et harmonisk udtryk.
Specifikationer
Leverandør
Delas Freres
Land
Frankrig
Område
Rhône
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2013
Drue
80% Grenache Noir
20% Syrah
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Lyst kød
Vildt
Oste - milde
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Rhône er Frankrigs «Best Buy« vinområde nr. 1. Områdets meget seriøse vinproducenter har ikke gennemført de samme høje prisstigninger som deres kolleger i Bourgogne og Bordeaux. Samtidig har Rhône et stabilt klima, der mere end sjældent giver problemer med udvandede vine p.g.a. regn under høsten.

Delas Frères, grundlagt i 1835, blev i 1977 overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz. Med en god kapitalindsprøjtning har vinhuset i løbet af en årrække bl.a. fornyet al vinifikationsudstyret, så huset i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere er husets kapacitet udvidet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner, opkøber man nu også en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i området.

I dag regnes huset blandt Rhônes top 10 producenter,- ikke mindst på grund af firmaets superdygtige winemaker, Jacques Grange, der om nogen har fået skrevet vinhuset ind i stjernernes vinbog!

Les Reinages produceres udelukkende på druer, høstet fra marker i Vaucluse, der hører under Gigondas kommunen.
Markerne ligger på små skråninger og terrasser, hvor jorden primært består af aflejringer af rødt ler med grus, og hvor Mistralvinden blæser sundt og tørt over området.
Duften er domineret af solmodne kirsebær, der over tiden udvikler sig og får tilført noter af skovbund og krydderier. Smagen er dejlig rund og frugtrig med en rigtig flot struktur og et harmonisk udtryk.
14. december 2017
Anbefalet af Jørgen La Cour-Harbo i Nordjyske
"Lidt lukket i duften, så den må gerne dekanteres. Fin balance, ren frugt, tør, god mineralitet. Flot vin."
8. december 2016
6 hjerter af Chanet Deleuran i BO BEDRE
"Uhm, masser af kødfulde, sorte mirabeller, underskov og runde krydderier, lidt sort peber - og i munden følger herlig dyb, sød lakrids, cigar og noget urtet. 100% lækker til en stor aften.

Klarer hele julemenuen – men hold lidt igen med rødkålen. Skal I have én vin til juleaften, så vælg denne. Dyr, men skøn."
3. november 2016
5 STJERNER af Claus Forrai på www.finansbureauet.dk
"Helt forrygende Gigondas som smyger sig om sanserne med noter af kirsebær, chokolade og peber i både næse og mund tilsat herbale noter og en snert af markchampignon i den særdeles intensive og lange eftersmag. Stor fornøjelse."
Mosten gennemgår den alkoholiske gæring, der varer ca. 10 dage, i betonbeholdere. Herefter opblødes druerne endnu 8-10 dage, inden andengæringen sættes i gang.