2013 Finca Antigua Cabernet Sauvignon

Spanien
La Mancha
10 mdr.
3/4 ltr.
Før DKK 85,00
DKK 49,00
SparDKK 36,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Flot intens rød farve. Duften er fyldt med bær og toner af the. Smagen er let stringent med en flot balance mellem tanniner og frugt.
Specifikationer
Leverandør
Finca Antigua
Land
Spanien
Område
La Mancha
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2013
Drue
100% Cabernet Sauvignon
Fadlagring
10 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Cabernet Sauvignon / Merlot
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Lyst kød
Vildt
Oste - milde
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Finca Antigua er en "udspringer" af det kendte Riojahus, Bodegas Valdemar, der generelt er kendt som en vinproducent, der forstår at producere vin af suveræn kvalitet til lave priser.
Grundet den store succes har man valgt at udskille Finca Antigua sammen med Finca Valpiedra i Rioja og Cosecheros y Criadores i Tierra de Castilla fra det oprindelige Bodegas Valdemar hus, så disse tre nu danner huset Familia Martinez Bujanda.

Da man i sin tid valgte at gå i gang med Finca Antigua projektet, satte man sig for at finde de vinmarker, der var allermest velegnet til produktion af en vinserie, der kunne markere sig blandt de bedste i verden, set i perspektivet pris versus kvalitet.

Efter lang tids søgen i de fleste vinregioner i Spanien, fandt man omsider 1.000 ha vinmarker i det tørre La Mancha-område, som man samlede under Finca Antigua-navnet.

Klimaet i regionerne er velsignet med kolde nætter og varme, solrige dage i slutningen af august og starten af september, hvilket er medvirkende til, at druerne gennemgår en længere modningsperiode.

Finca Antiguas marker er i dag bl.a. beplantet med Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot, Syrah, Viura, Viognier og Gewürztraminer.
Markerne ligger i en højde af 840-880 meter over havoverfladen, og man har midt i det hele lavet en sø, der kan levere det nødvendige vand til vinstokkene og dermed garantere en pålidelig produktion år efter år.

Finca Antiguas røde vine er farve, frugt og fad i en kraftig, sort og silkeblød struktur, mens den hvide en inciterende og charmerende frugtcocktail.
Flot intens rød farve. Duften er fyldt med bær og toner af the. Smagen er let stringent med en flot balance mellem tanniner og frugt.  
17. januar 2020
5 stjerner - godt køb af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Sorte bær i duften. Pæn ligefrem i smagen med solbær, tobak og strejf vanilje. Medium koncentration med bløde tanniner og en krydret afslutning. Til prisen en ganske pæn vin."
17. januar 2020
Anbefalet af Rolf Madsen i Berlingske
"Finca Antigua er et af de mange huse, hvor man gradvist har valgt at omlægge produktionen til øko. Selv om ugens testflaske ikke er den største vin i verdenshistorien, er den et lille lyspunkt på grund af den gode sammenhæng mellem pris og kvalitet. Næsen strutter af solbær, kokos, karamel, lakridskonfekt og strejf af chokolade. Efterhånden, som den står i glasset, dukker der oven i hatten lidt grønkrydrede elementer og et strejf af garvesyrestramhed op. Et absolut glimrende køb og samtidig en god frikadelleskubber med ganske stor ekstraktrigdom for prisniveauet."
8. august 2016
4 STJERNER af Søren Frank i Berlingske Tidende
"Nærmest sort vin. Kraftfuld sag med mørk frugt, lakrids, træ og tons af syre og tannin i munden.
Masser af power for pengene!."


Vurderet ved tilbudspris 6 flasker for kr. 330,-
Efter høsten bringes druerne ind til vineriet, hvor de gæres ud på temperaturkontrollerede rustfrie ståltanke. Derefter lægges vinen på nye fade af amerikansk eg i 10 måneder.