2013 Finca Antigua Cabernet Sauvignon, 3/4  ltr. Finca Antigua S.A.
Før musen henover billedet for at zoome
Finca Antigua er en "udspringer" af det kendte Riojahus, Bodegas Valdemar, der generelt er kendt som en vinproducent, der forstår at producere vin af suveræn kvalitet til lave priser.
Grundet den store succes har man valgt at udskille Finca Antigua sammen med Finca Valpiedra i Rioja og Cosecheros y Criadores i Tierra de Castilla fra det oprindelige Bodegas Valdemar hus, så disse tre nu danner huset Familia Martinez Bujanda.

Da man i sin tid valgte at gå i gang med Finca Antigua projektet, satte man sig for at finde de vinmarker, der var allermest velegnet til produktion af en vinserie, der kunne markere sig blandt de bedste i verden, set i perspektivet pris versus kvalitet.

Efter lang tids søgen i de fleste vinregioner i Spanien, fandt man omsider 1.000 ha vinmarker i det tørre La Mancha-område, som man samlede under Finca Antigua-navnet.

Klimaet i regionerne er velsignet med kolde nætter og varme, solrige dage i slutningen af august og starten af september, hvilket er medvirkende til, at druerne gennemgår en længere modningsperiode.

Finca Antiguas marker er i dag bl.a. beplantet med Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot, Syrah, Viura, Viognier og Gewürztraminer.
Markerne ligger i en højde af 840-880 meter over havoverfladen, og man har midt i det hele lavet en sø, der kan levere det nødvendige vand til vinstokkene og dermed garantere en pålidelig produktion år efter år.

Finca Antiguas røde vine er farve, frugt og fad i en kraftig, sort og silkeblød struktur, mens den hvide en inciterende og charmerende frugtcocktail.
Vinifikation
Efter høsten bringes druerne ind til vineriet, hvor de gæres ud på temperaturkontrollerede rustfrie ståltanke. Derefter lægges vinen på nye fade af amerikansk eg i 10 måneder.
Vis mere
Vis mindre

2013 Finca Antigua Cabernet Sauvignon, 3/4 ltr. Finca Antigua S.A.

Varenummer: 1991480913
DKK 85,00
(DKK 68,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørFinca AntiguaLandSpanien
OmrådeLa ManchaType/FarveRødvin
Årgang2013Drue100% Cabernet Sauvignon
Fadlagring10 mdr.DyrkningTraditionel
Riedel glasCabernet Sauvignon / MerlotServeringsforslag Mørkt kød
Lyst kød
Vildt
Oste - milde
Alkohol 13,50%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype SkruelågPakningKarton
Flasker pr. Colli6
Smagekommentarer
Flot intens rød farve. Duften er fyldt med bær og toner af the. Smagen er let stringent med en flot balance mellem tanniner og frugt.
Glas der passer til vinen
Veritas Cabernet/ Merlot 6449/0 Riedel
Vinum Bordeaux Rouge 6416/0 Riedel
recommend
06-08-2016
4 STJERNER af Søren Frank i Berlingske Tidende

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk