2013 Deutz Blanc de Blancs, 1,5 ltr.  

Frankrig
Champagne
1.50 ltr.
DKK 1.635,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Farven er lys gylden med et let grønligt skær. Duften har nuancer af frugt, mineraler, blomster og lemon, tilsat meget lette toner af krydderier. Smagen er sprød og elegant med lette toner af honning.
Specifikationer
Leverandør
Champagne Deutz
Land
Frankrig
Område
Champagne
Type/Farve
Champagne/mousserende
Årgang
2013
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Champagne
Flasker pr. Colli
3
Serveringsforslag
Apéritif
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
12,00%
Flaskestørrelse
1.50 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Huset Deutz & Geldermann er grundlagt af William Deutz og Pierre Geldermann i 1838 i byen Aÿ i Champagne.

William Deutz og Pierre Geldermann lagde fra starten en linie, hvor kvaliteten var det primære, en linie, der siden er blevet fulgt op af den nuværende direktør André Lallier, oldebarn af William Deutz.

Således har Deutz, siden grundlæggelsen af "Syndicat des Grandes Marques de Champagne" i 1882, været et aktivt medlem af denne eksklusive organisation bestående af de 20 bedste huse, kendt for deres kvalitet i både Frankrig og resten af verden, hvor der nydes luksuschampagner.

Samtlige vine produceres med største omhu. Alle champagner produceres udelukkende af most fra første pres. Huset Deutz nægter at indføre masseproduktionsmetoder, idet man anser dem for uforenelige med det traditionelle håndværk, der er nødvendigt til fremstilling af store champagner.

Med Louis Roederers overtagelse af Maison Deutz i 1993 fik man tilført den nødvendige kapital, der sikrer, at man til stadighed kan lave Champagne af en kvalitet, der retfærdiggør Deutz' position blandt de allerbedste huse i Champagne.

Champagne Deutz Blanc de Blancs er en af husets prestigechampagner. Druerne kommer udelukkende fra de tre Champagnebyer Le Mesnil sur Oger, der er beliggende i kommunen Montage de Reims, samt Avize og Le Mesnil sur Oger, der ligger i Côtes des Blanc.
Farven er lys gylden med et let grønligt skær. Duften har nuancer af frugt, mineraler, blomster og lemon, tilsat meget lette toner af krydderier. Smagen er sprød og elegant med lette toner af honning.      
90 POINTS
20. december 2019
90 points af Antonio Galloni på Vinous.com
"The 2013 Brut Blanc de Blancs is broad and ample on the palate, with the natural richness of the vintage. An extra year in bottle provides a stark contrast to the steelier personality of the 2014 tasted alongside it. Lemon confit, white flowers, mint and pastry notes give the 2013 an extra kick of flavor intensity and textural depth that is hugely appealing."
Fremstillet efter champagnemetoden med most fra første pres. Vinen filtreres, og flasken lagrer 5-6 år, før den frigives til salg.