2013 Costa Graia Piglio, Senza Vandalismi

Italien
Lazio
1/2 ltr.
DKK 150,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Lækre noter af brioche, kirsebær, hindbær, roser og ristet rugbrød. Smagen er elegant med en høj syre, som understøtter frugten og en meget diskret tannin. En virkelig spændende mousserende vin.
Specifikationer
Leverandør
Costa Graia S.r.l.
Land
Italien
Område
Lazio
Underområde
Piglio
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2013
Drue
100% Cesanese d´Affile
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Skaldyr
Fisk - lys
Oste - milde
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
1/2 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
We are what we ferment. Dette er et af de 10 punkter i Costa Graias manifest og bedre kan det vel egentlig ikke siges. Man ønsker ikke at sættes i en bås, og hengive sig til at være naturvinsproducent, biodynamiker økolog eller bondemand. Man gør det, man finder rigtigt i den pågældende årgang og med de druer, man får ind fra marken.
Costa Graia følger kontinuerligt økologiske principper og de bekender sig også til naturvinsdogmerne med den undtagelse, at de i enkelte årgange og ved enkelte vine vælger at lagre på egetræsfade.
Det er i den grad et vineri, der er skabt af passion, da man over en 20-årig periode har opkøbt, hvad man betragtede som værende de bedste vinmarker. Det var dog først efter 15 år med ophold hos bannerførere som Tenuta di Trinoro, Bodegas Noemia og Bodegas Chackra, at man følte sig sikker nok til at starte en produktion i vinmarkerne. Dette var i januar 2013. I dag laves der beskedne 4 vine fra vingården og aftapningen varierer fra et par hundrede til nogle få tusinde flasker.

Egentlig skabt i billedet af en let mousserende rosévin, som romerne værdsatte højt i 1980’erne. Dengang lavede man vinen med en kortere bærmekontakt og tilsatte så i stedet for lidt sukker for at skjule vinens fejl og mangler. Her adskiller Costa Graias vin sig, da vinen dels laves med et langt bedre druemateriale og dels lagrer med bærmekontakt i 9 måneder, hvor det er unødvendigt at tilsætte sukker eller, som man siger på Costa Graia, vandalisere vinen (Senza Vandalismi).  
Lækre noter af brioche, kirsebær, hindbær, roser og ristet rugbrød. Smagen er elegant med en høj syre, som understøtter frugten og en meget diskret tannin. En virkelig spændende mousserende vin.
Vinen ligger med bærmekontakt i 9 måneder, før den degorgeres uden tilsætning af Liquer d´Expedition.