2013 Costa Graia Piglio, San Giovanni

Italien
Lazio
3/4 ltr.
DKK 395,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har lækre toner af roser, krydderier, mineraler, hindbær og kirsebær. Smagen er fyldig med en flot syre til at afbalancere de modne tanniner og understøttes af noter af roser, kirsebær mineraler og hindbær.
Specifikationer
Leverandør
Costa Graia S.r.l.
Land
Italien
Område
Lazio
Underområde
Piglio
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2013
Drue
100% Cesanese d´Affile
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Krydrede retter
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
We are what we ferment. Dette er et af de 10 punkter i Costa Graias manifest og bedre kan det vel egentlig ikke siges. Man ønsker ikke at sættes i en bås, og hengive sig til at være naturvinsproducent, biodynamiker økolog eller bondemand. Man gør det, man finder rigtigt i den pågældende årgang og med de druer, man får ind fra marken.
Costa Graia følger kontinuerligt økologiske principper og de bekender sig også til naturvinsdogmerne med den undtagelse, at de i enkelte årgange og ved enkelte vine vælger at lagre på egetræsfade.
Det er i den grad et vineri, der er skabt af passion, da man over en 20-årig periode har opkøbt, hvad man betragtede som værende de bedste vinmarker. Det var dog først efter 15 år med ophold hos bannerførere som Tenuta di Trinoro, Bodegas Noemia og Bodegas Chackra, at man følte sig sikker nok til at starte en produktion i vinmarkerne. Dette var i januar 2013. I dag laves der beskedne 4 vine fra vingården og aftapningen varierer fra et par hundrede til nogle få tusinde flasker.

Druerne til denne vin kommer fra den ældste og fineste vinmark i Piglio, San Giovanni. Vinmarken er beliggende umiddelbart neden for kirkegården af samme navn, men stadig 400 meter over havets overflade. Dette sikrer en længere modning af druerne, hvorved de udvikler flere phenoler og dermed en mere kompleks most. Costa Graia ejer 1 ha af denne vinmark.
Duften har lækre toner af roser, krydderier, mineraler, hindbær og kirsebær. Smagen er fyldig med en flot syre til at afbalancere de modne tanniner og understøttes af noter af roser, kirsebær mineraler og hindbær.
Druerne fodpresses, hvorefter de lægges på en cementtank for at fortsætte deres alkoholiske gæring, udelukkende ved hjælp af de naturlige gærstrenge. Efterfølgende lagres vinen på 700 liters brugte egetræsfade, før den tappes på flaske uden brug af SO2 og filtrering.