2013 Costa Graia Piglio Igt, Rosato del Frusinate

Italien
Lazio
3/4 ltr.
DKK 195,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har lækre noter af tomatblade, kirsebær, hindbær og mineraler. Smagen er sprød med en høj syre og en meget ligefrem frugt.
Specifikationer
Leverandør
Costa Graia S.r.l.
Land
Italien
Område
Lazio
Underområde
Piglio
Type/Farve
Rosevin
Årgang
2013
Drue
100% Cesanese d´Affile
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Lyst kød
Oste - milde
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
We are what we ferment. Dette er et af de 10 punkter i Costa Graias manifest og bedre kan det vel egentlig ikke siges. Man ønsker ikke at sættes i en bås, og hengive sig til at være naturvinsproducent, biodynamiker økolog eller bondemand. Man gør det, man finder rigtigt i den pågældende årgang og med de druer, man får ind fra marken.
Costa Graia følger kontinuerligt økologiske principper og de bekender sig også til naturvinsdogmerne med den undtagelse, at de i enkelte årgange og ved enkelte vine vælger at lagre på egetræsfade.
Det er i den grad et vineri, der er skabt af passion, da man over en 20-årig periode har opkøbt, hvad man betragtede som værende de bedste vinmarker. Det var dog først efter 15 år med ophold hos bannerførere som Tenuta di Trinoro, Bodegas Noemia og Bodegas Chackra, at man følte sig sikker nok til at starte en produktion i vinmarkerne. Dette var i januar 2013. I dag laves der beskedne 4 vine fra vingården og aftapningen varierer fra et par hundrede til nogle få tusinde flasker.
Druerne til denne vin hentes dels fra vinmarken San Giovanni og dels fra Collepasso, hvor det typisk er druerne fra de yngste vinstokke, der benyttes til denne vin.
Duften har lækre noter af tomatblade, kirsebær, hindbær og mineraler. Smagen er sprød med en høj syre og en meget ligefrem frugt.  
Via saignee med 18 timers macération, alkoholisk gæring uden tilsætning af gærstammer over 20 dage ved 19 grader. Vinen tappes med en let filtrering og en yderst begrænset brug af SO2.