2013 Costa Graia Piglio Igt, Rosato del Frusinate
Før musen henover billedet for at zoome
We are what we ferment. Dette er et af de 10 punkter i Costa Graias manifest og bedre kan det vel egentlig ikke siges. Man ønsker ikke at sættes i en bås, og hengive sig til at være naturvinsproducent, biodynamiker økolog eller bondemand. Man gør det, man finder rigtigt i den pågældende årgang og med de druer, man får ind fra marken.
Costa Graia følger kontinuerligt økologiske principper og de bekender sig også til naturvinsdogmerne med den undtagelse, at de i enkelte årgange og ved enkelte vine vælger at lagre på egetræsfade.
Det er i den grad et vineri, der er skabt af passion, da man over en 20-årig periode har opkøbt, hvad man betragtede som værende de bedste vinmarker. Det var dog først efter 15 år med ophold hos bannerførere som Tenuta di Trinoro, Bodegas Noemia og Bodegas Chackra, at man følte sig sikker nok til at starte en produktion i vinmarkerne. Dette var i januar 2013. I dag laves der beskedne 4 vine fra vingården og aftapningen varierer fra et par hundrede til nogle få tusinde flasker.
Druerne til denne vin hentes dels fra vinmarken San Giovanni og dels fra Collepasso, hvor det typisk er druerne fra de yngste vinstokke, der benyttes til denne vin.
Vinifikation
Via saignee med 18 timers macération, alkoholisk gæring uden tilsætning af gærstammer over 20 dage ved 19 grader. Vinen tappes med en let filtrering og en yderst begrænset brug af SO2.
Vis mere
Vis mindre

2013 Costa Graia Piglio Igt, Rosato del Frusinate

Varenummer: 1011460913
DKK 195,00
(DKK 156,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørCosta Graia S.r.l.LandItalien
OmrådeLazioUnderområdePiglio
Type/FarveRosevinÅrgang2013
Drue100% Cesanese d´Affile
DyrkningTraditionel
Flasker pr. Colli6Serveringsforslag Oste - kraftige
Lyst kød
Oste - milde
Alkohol 14,00%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype KorkPakningKarton
Smagekommentarer
Duften har lækre noter af tomatblade, kirsebær, hindbær og mineraler. Smagen er sprød med en høj syre og en meget ligefrem frugt.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk