2013 Costa Graia Piglio

Italien
Lazio
3/4 ltr.
DKK 275,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
I glasset udfolder vinen sig med lækker duft af violer, roser, kirsebær hindbær og skovjordbær. I smagen er medium fylde med modne fine tanniner og medium syre, vedvarende eftersmag med tydelige noter af roser og kirsebær.
Specifikationer
Leverandør
Costa Graia S.r.l.
Land
Italien
Område
Lazio
Underområde
Piglio
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2013
Drue
100% Cesanese d´Affile
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
We are what we ferment. Dette er et af de 10 punkter i Costa Graias manifest og bedre kan det vel egentlig ikke siges. Man ønsker ikke at sættes i en bås, og hengive sig til at være naturvinsproducent, biodynamiker økolog eller bondemand. Man gør det, man finder rigtigt i den pågældende årgang og med de druer, man får ind fra marken.
Costa Graia følger kontinuerligt økologiske principper og de bekender sig også til naturvinsdogmerne med den undtagelse, at de i enkelte årgange og ved enkelte vine vælger at lagre på egetræsfade.
Det er i den grad et vineri, der er skabt af passion, da man over en 20-årig periode har opkøbt, hvad man betragtede som værende de bedste vinmarker. Det var dog først efter 15 år med ophold hos bannerførere som Tenuta di Trinoro, Bodegas Noemia og Bodegas Chackra, at man følte sig sikker nok til at starte en produktion i vinmarkerne. Dette var i januar 2013. I dag laves der beskedne 4 vine fra vingården og aftapningen varierer fra et par hundrede til nogle få tusinde flasker.

Druerne til denne vin kommer fra den ældste og fineste vinmark i Piglio, San Giovanni. Vinmarken er beliggende umiddelbart neden for kirkegården af samme navn, men stadig 400 meter over havets overflade. Dette sikrer en længere modning af druerne, hvorved de udvikler flere phenoler og dermed en mere kompleks most. Costa Graia ejer 1 ha af denne vinmark.
I glasset udfolder vinen sig med lækker duft af violer, roser, kirsebær hindbær og skovjordbær. I smagen er medium fylde med modne fine tanniner og medium syre, vedvarende eftersmag med tydelige noter af roser og kirsebær.      
Denne vin vinificeres i 3 forskellige tanke.
Tank nr. 1 er på 50 hl. og bliver fyldt af 2 gange, først med druer fra den øverste del af Collepasso marken.  4 dage senere fyldes den resterende del af tanken med druer fra den midterste del af marken. Den friløbne most fra duerne starter så en spontan gæring uden temperatur kontrol.
Tank nr. 2 er en 30 hl stor tank der fyldes med druerne fra en sekundær høst på Collepasso. Druerne presse her med det samme,  hvilket sætter en naturlig gæring i gang som kun varer en uge.
Tank nr. 3 består kun af 2 hl og den fyldes med druerne fra vinmarken Sangiovanni.
I alt bliver det til 47 hl vin (druer fylder mere end most) hvor af det 35 hl lagre på nye egetræsfade i 6 måneder. De resterende 12 hl lagre på betontanke. Vinen sammenstikkes derefter et år senere hvorefter, at den bliver lagret på en blanding af stål og betontanke før at den endelig tappes på flaske ufiltreret og uden tilsætning af Co2.