2012 Naturae Corbieres

Frankrig
Sydfrankrig
3/4 ltr.
DKK 109,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har toner af peber, hindbær og violer. Smagen er fyldig og intens med en medium tannin og diskret syre, som giver vinen en fin balance.
Specifikationer
Leverandør
Gerard Bertrand
Land
Frankrig
Område
Sydfrankrig
Underområde
Pays d´Oc
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2012
Drue
Grenache Noir
Syrah
Carignan
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Krydrede retter
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Den nyeste vinserie fra Gérard Bertrand – Naturae – laves med nature wine som forbillede dog uden på nogen måder selv at være en nature wine.
Naturae er en konventionelt dyrket vin, men alligevel rent produktionsmæssigt en nyskabelse, fordi den som Terra Vitis certificeret vin både tager hensyn til naturen og til vindrikkeren.
Terra Vitas sikrer en naturlig tilgang til vinproduktion, hvor producenten intervenerer mindst muligt i processen. Vinen er produceret uden tilsætningsstoffer og svovl. Det betyder, at vinens smag er en afspejling af den individuelle drues smag.
Vin, der ikke tilsættes svovl (konserveringsmiddel) har en reel risiko for mikrobiologiske fejl. Gérard Bertrands forskerteam har brugt tre år på at nedbringe denne risiko. Vinen er tappet i mørke flasker og med naturkork for at sikre minimal iltpåvirkning.
En revolutionerende vin på verdensmarkedet, der afspejler såvel grosted som druesorten på autentisk vis.
Duften har toner af peber, hindbær og violer. Smagen er fyldig og intens med en medium tannin og diskret syre, som giver vinen en fin balance.
Den fritflydende most ligger med skindkontakt i 10 dage, mens den gennemgår den alkoholiske gæring. Mosten pumpes dagligt op over hatten af skaller i toppen af gæringstanken for at opnå et optimalt udtræk af phenoler og aromastoffer. Efterfølgende presses druerne, og vinen omstikkes, inden den gennemfører fuld malolaktisk gæring.
Vinen koldstabiliseres efterfølgende og tilsættes ikke SO2.