2012 Martue Syrah

Spanien
La Mancha
15 mdr.
3/4 ltr.
DKK 225,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Martúe beviser, at Syrah også har høj status i Spanien. Vinen er koncentreret og indbydende med noter af modne brombær, mørke kirsebær og lakrids. Smagen er intens med modne tanniner, der bidrager til en utrolig lang og fyldig eftersmag. En virkelig stor og imponerende Syrah.
Specifikationer
Leverandør
Bodegas Martue La Guardia, S.A
Land
Spanien
Område
La Mancha
Underområde
Pago Campo de la Guardia
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2012
Drue
100% Syrah
Fadlagring
15 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Krydrede retter
Bøf (på grillen)
Stegeretter
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Selv om Gonzalez Abad familien etablerede sig som vinbønder i 1980'erne, skulle der gå 20 år, før familien blev så tilfreds med kvaliteten, at de ville aftappe vinen under eget navn.

Vingården består af 81 hektar vinmarker, der, som én ud af i alt tretten vingårde, bærer en af de højeste klassifikationer i den spanske vinlov, Vino de Pago. Denne prestigefyldte klassifikation gives til vinmarker der, dels er kendte for at lave vin af en helt exceptionel kvalitet, dels har et mikroklima, som adskiller sig betydeligt fra det omkringliggende miljø.
Endvidere skal vinmarken have haft produktion i minimum fem år for at kunne bevise et konsekvent højt kvalitetsniveau. Vino de Pago forudsætter desuden også, at Martúe skal bruge druer fra egne marker, som skal vinificeres og lagres på ejendommen.

Martúe dyrker Spaniens stolthed Tempranillo samt internationale druesorter som Cabernet Sauvignon, Syrah og Chardonnay. Disse druer har vist sig at give enestående resultater i området.

Syrah er blevet en populær drue i mange vinområder i Spanien. Spanierne må have fået en forkærlighed for druen, da den knap nok eksisterede i landet for 16 år siden. De ganske varme somre i Castille La Mancha med temperaturer helt op til 40 grader sikrer, at syrah-druerne modner optimalt. På samme tid fattes der vand i vækstsæsonen, således at druerne tørster. Det giver vine, der er tætte med et fantastisk fyldigt udtryk. Med hårdt arbejde i vinmarken og den nyeste teknologi i vinieriet, er det på samme tid muligt for Martúe at inkorporere den ønskede finesse og struktur til vinen. Druerne bliver håndplukket fra vinmarken Campo Martuela, hvor husets første vinstokke blev plantet helt tilbage i 1990. Yderligere bliver nogle af druerne plukket fra deres yngre vinstokke på ejendommen Casar de La Guardia. Men kun hvis de har den ønskede kvalitet.
Martúe beviser, at Syrah også har høj status i Spanien. Vinen er koncentreret og indbydende med noter af modne brombær, mørke kirsebær og lakrids. Smagen er intens med modne tanniner, der bidrager til en utrolig lang og fyldig eftersmag. En virkelig stor og imponerende Syrah.
Traditionel vinifikation med daglig ”pumping over”, hvor vinen pumpes fra bunden af gæringskaret op i toppen igen. Mosten har ca. 20 dages kontakt med drueskindet, for at udtrække de mange smags- og farvestoffer. Herefter lagres vinen i 15 måneder på 80 % franske og 20% amerikanske egetræsfade. Vinen filtreres ikke, før den tappes på flaske.