ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Store, søde vine skabt ved hjælp af Botrytis Cinerea. Ét af de få vinhuse, som har fået 100 point af legendariske Robert Parker i 1995, skabt på det måske mindste udbytte i hele Frankrig. Men småt er godt, og det ER småt, hvad man får ud af vinstokkene. Til gengæld er oplevelserne så meget større.

Château Tirecul La Graviere

Pris
Serveringsforslag
Område
Type
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Druesammensætning
Undertype
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 5 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Tirecul La Graviere

Traditionelt er det i de klassiske områder som Barsac og Sauternes, ca. 30 km syd for Bordeaux og tæt ved Graves, at man finder de store søde vine, som er fremstillet ved hjælp af Botrytis Cinerea. Når klimaet tillader det, kan lignende vine fremstilles i mindre kendte områder som Loupiac og Monbazillac, som begge er suveræne AOC'ere. Château Tirecul la Gravière ligger i hjertet af Périgord, tæt ved Bergerac, med marker på skråningerne af Monbazillac. Vinmarkerne findes i 60-100 meters højde, og dette er medvirkende årsag til den exceptionelle vin, man producerer på ejendommen. Udbyttet pr. ha er blot 10 hl og derved det mindste i Bordeaux og nok også det mindste udbytte, man finder noget sted i hele Frankrig. Til sammenligning er udbyttet på Château Latour, Premier Cru Classé, ca. 50 hl/ha og på Château d'Yquem, Premier Cru Classé Superieur, 13hl/ha. På Château Tirecul la Gravière får man mindre end ét glas vin pr. vinstok, hvor det normale er en flaske pr. stok. Château Tirecul la Gravière er meget berømt og har fået mange flotte priser. Robert Parker gav bl.a. 1995-årgangen 100 point, hvilket er sjældent også for det noget mere kendte Château d´Yquem.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]