2012 Keyneton Euphonium

Australien
South Australia
3/4 ltr.
DKK 485,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Fin og krydret smag og aroma med strejf af solbær, grønne blade og saftige kirsebær. Fine, elegante tanniner en en krydret finish.
Specifikationer
Leverandør
C.A. Henschke
Land
Australien
Område
South Australia
Underområde
Barossa Valley
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2012
Drue
Merlot
Cabernet Sauvignon
Cabernet Franc
Shiraz
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Det familieejede firma har gennem mere end hundrede år været en anerkendt og respekteret vinproducent. Men det var først, da Prue og Stephen Henschke som familiens femte generation overtog firmaet i 1979, at vinene steg fra national til international succes. Siden har familien modtaget et utal af udmærkelser og priser for deres vine, heriblandt "selvfølgelig" også udnævnelsen til Australiens bedste vin.

Grundstenene til succesen blev lagt i 1841, da den tyske emigrant Johann Christian Henschke ankom til South Australia. Han købte et lille stykke land og anlagde en farm, mens hans søn Paul, der var den vininteresserede, plantede de første vinstokke. Siden har tingene udviklet sig stille og roligt, så Henschke i dag råder over 100 ha udsøgte vinmarker. Markerne ligger, dels i 450 meters højde ved Keyneton by i Barossa Ranges, hvor også Henschkes vingård er placeret, dels i Eden Valley, hvor markerne er placeret endnu højere oppe. Den kølige beliggenhed og de specielle jordbundsforhold sammenholdt med de perfekte tekniske faciliteter og et dygtigt winemakerpar resulterer i eminente kvalitetsvine. Ubetinget mellem de bedste fra det australske kontinent.
Fin og krydret smag og aroma med strejf af solbær, grønne blade og saftige kirsebær. Fine, elegante tanniner en en krydret finish.
15. marts 2019
5 STJERNER af Mads Jordansen på www.winelab.dk
"Lidt støvet og lukket i starten med duft af blåbær, brombær, sød tobak og lakrids men også lidt floralt. Elegant struktureret smag med en begyndende ældning og lækre tanniner. Smuk balance og lang eftersmag."