2012 Felton Road Bannockburn Chardonnay

New Zealand
Central Otago
3/4 ltr.
DKK 335,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har toner af mango, ananas og egetræ. Smagen er mineralsk og kompleks med lette toner af brændt egetræ.
Specifikationer
Leverandør
Felton Road Wines Ltd.
Land
New Zealand
Område
Central Otago
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2012
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Fjerkræ
Krydrede retter
Fisk - fede
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Felton Road ligger i Central Otago-distriktet, der er New Zealands sydligste og dermed også verdens sydligste vinregion. Netop denne beliggenhed skaber de perfekte vækstforhold for bl.a. husets så kendte Pinot Noir, da de snedækkede bjerge, som omgiver distriktet, skaber et mikroklima, hvor varme dage er kombineret med kolde nætter, og hvor det lange tørre forår bidrager til optimale forhold under høsten i april.

Felton Roads vineri er relativt nyt, og de første vinstokke blev først plantet i 1991, hvor Stewart Elms fandt og navngav vinmarken Elms, hvor man i dag høster en del af druerne til de to prestigevine Block 3 og Block 5.
Senere blev vinmarken Bannockburn tilføjet, som ligeledes bidrager til såvel de to prestigevine som den almindelige Pinot Noir. Denne vinmark er opdelt i forskellige sektioner, som passes og vinificeres hver for sig. Dette gør man for at skabe de bedste druer, som skal afspejle områdets terroir i fuld udstrækning.
Felton Roads overordnede filosofi er at lade frugten spille den fremtrædende rolle i vinen, og så egentlig lade naturen gå sin gang uden nogen former for unødig indblanding. Denne filosofi efterlever winemakeren Blair Walter til fulde, og med erfaring fra Australien, Oregon, Napa Valley og Bourgogne er der absolut grundlag for at lave vin af meget høj klasse.

Felton Road Bannockburn Chardonnay er modsat mange andre oversøiske chardonnayer skabt meget lig den franske skole, og derfor er vægten lagt på vinens mineralitet og balance frem for den umiddelbare frugt.
Duften har toner af mango, ananas og egetræ. Smagen er mineralsk og kompleks med lette toner af brændt egetræ.      
Traditionel vinifikation med gæring og efterfølgende lagring i 11 måneder på 12% nye egetræsfade.