2012 Chianti Classico Candialle

Italien
Toscana
18 måneder
3/4 ltr.
DKK 230,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Varm og rig med noter af vanilje og søde bær. Kraftig og moden med et livligt, krydret touch. En insisterende vin, som rammer tungen med masser af sødlig, krydret frugt, som måske endda giver mindelser om Rioja.
Specifikationer
Leverandør
Candialle
Land
Italien
Område
Toscana
Underområde
Chianti Classico
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2012
Drue
100% Sangiovese
Fadlagring
18 måneder
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Lyst kød
Pastaretter
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Italienske Candialle ligger på den sydlige spids af det, der kaldes ‘Conca d’oro’, eller den gyldne bowle, i Chianti. Det er noget så sjældent som et italiensk vinhus ejet af en finne. Jarkko Peränen hedder han, og han skulle egentlig bare til Italien for at hjælpe med høste. I stedet endte han med at blive, og i 2002 købte han en lille gård i landsbyen Panzano i Toscana, og han har faktisk lavet vin i området lige siden.
Vinhuset ligger i en dal, som er formet som et amfiteater, hvilket formentlig er årsag til det gyldne tilnavn. Husets 35 hektarer syd- og sydvestvendte, skiferrige marker, med højdemeter fra mellem 300 og 360 meter, sikrer et perfekt terræn for den klassiske, krævende og sent modne drue Sangiovese. Det er således Sangiovese, der med 9,4 hektarer jord fylder mest hos Candialle, selvom her også vokser Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malvasia Nera og Canaiolo.
Peränen insisterer på at producere sine vine på en miljøvenlig måde, som tager udgangspunkt i at holde jorden sund. Vinhuset lever i et tæt samarbejde med de øvrige vinhuse i nærområdet, ikke mindst gennem Unione Viticoltori de Panzano, som er dedikeret til bæredygtig og miljøvenlig vinproduktion, og muligvis fører til, at hele regionen Panzano ender med at blive den første fuldstændig økologiske vitikulturelle region i hele Italien.
Varm og rig med noter af vanilje og søde bær. Kraftig og moden med et livligt, krydret touch. En insisterende vin, som rammer tungen med masser af sødlig, krydret frugt, som måske endda giver mindelser om Rioja.
Første gæring i åbne, rustfri ståltanke i 30 dage.
Lagret i 18 måneder på franske egetræsfade og seks måneder på cementfade.