2012 Chat Sauvage Assmannshäuser Höllenberg, 3/4 ltr. Chat Sauvage
Før musen henover billedet for at zoome
Chat Sauvage er kort og godt lig med store ambitioner og små mængder.
Ejeren, Günter Schulz, er en rigmand fra Hamburg med
en stor forkærlighed for Bourgogne, som under et besøg i Rheingau i 1992 fik ideen til at lave en vin, der var lige så god som det bedste fra Bourgogne.
For at et sådant vovestykke skulle kunne lykkedes, var Günter Schulz helt bevidst om, at intet kunne spares, og at det derfor kun var de bedste vinmarker, som var interessante til et sådant prestigeprojekt.
Det er dog sjældent, at den type mark kommer til salg, og det var derfor først i år 2000, at han købte sin først parcel på vinmarken Johannisberger Hölle.
Siden er det blevet til 7,5 ha fordelt over seks vinmarker, hvoraf der på 60% dyrkes Pinot Noir, på 35% Chardonnay og på 5% Riesling.
På Chat Sauvages vinmarker holdes udbyttet nede på ca. 1 kg druer pr. vinstok. Man er yderst selektiv med, hvilke druer der går i mosten, så der håndsorteres både ved selve plukningen og ved ankomsten til vineriet.
Efter presningen foretages førstegæringen på ståltanke, hvorefter vinen - såvel de grønne som de blå druer - lægges på franske egetræsfade i 18 måneder, mens den malolaktiske gæring finder sted.
Chat Sauvages samlede årsproduktion ligger på ca. 28.000 flasker, fordelt på seks forskellige rødvine, én hvid, én rose og én sekt.

Assmannshäuser Höllenberg dækker i alt 37 ha vinmarker, fordelt mellem 15 forskellige vingårde, og for 90% af markens vedkommende tilplantet med Pinot Noir.
Mikroklimaet i vinmarken varierer naturligvis en del pga. markens størrelse. De bedste druer høstes som regel på de 65% af vinmarken, der har en syd-sydvestlig eksponering og en jordbund primært bestående af kvarts og skiferlag over en sandet og leret jordbund. Det er på denne del, at Chat Sauvage har købt flere mindre parceller, alle tilplantet med Pinot Noir. Historiske smagninger viser også, at vinmarken har været benyttet til dyrkning af denne druesort i flere århundrede, og selv særdeles gamle eksemplarer fra starten af det 19. århundrede har vist sig stadig at være en uovertruffen oplevelse at drikke.
Vinifikation
Traditionel med gæring på ståltanke og efterfølgende 18 måneders lagring på egetræsfade. Vinen aftappes uden filtrering.
Vis mere
Vis mindre

2012 Chat Sauvage Assmannshäuser Höllenberg, 3/4 ltr. Chat Sauvage

Varenummer: 1809360912
DKK 495,00
(DKK 396,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørChat SauvageLandTyskland
OmrådeRheingauType/FarveRødvin
Årgang2012Drue100% Pinot Noir
Fadlagring18 mdr.DyrkningTraditionel
Riedel glasPinot NoirServeringsforslag Oste - milde
Alkohol 13,00%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype KorkPakningKarton
Flasker pr. Colli12
Smagekommentarer
Meget elegant og aromatisk med toner af kirsebær, skovjordbær, vilde hindbær, brombær og mineraler. Smagen er mere fyldig end Chat Sauvages andre vine og med mere modne tanniner.
Glas der passer til vinen
Veritas Old World Pinot Noir 6449/07, Riedel
Vinum Bourgogne Rouge 6416/7 Riedel
recommend
20-01-2018
4 STJERNER - 92+ POINT af Morten Bundgaard i Jyllands-Posten
10-08-2016
4 STJERNER af Anders Halskov i Jyllands Posten
Andre har også købt
Graham's 10 Years Old Tawny, 3/4  ltr. W.& J. Graham & Co.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk