2012 Bourgogne Blanc

Frankrig
Bourgogne
3/4 ltr.
DKK 275,00
Ikke på lager.
Smagskommentar
Klassisk og fin Bourgogne Blanc, hvor man godt kan smage slægtskabet med Fixin. Duften domineres af noter som grønne æbler, citrusfrugter og blomster. Smagen er sprød med en fin syre og en let tone af egetræ.
Specifikationer
Leverandør
Domaine Pierre Damoy
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2012
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Lyst kød
Grøntsagsretter
Fisk - fede
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Vinene fra Domaine Pierre Damoy er intet mindre end en perle i Gevrey-Chambertin.
Domainet blev grundlagt i det forrige århundrede af Julien Damoy og er siden blevet videreført af den ældste søn i familien, Jacques Damoy. Da han døde i 1992, var der ingen oplagte arvinger, og det blev derfor hans nevø Pierre, som arvede vinhuset. Domainet havde et oplagt potentiale med 2,22 ha vinmarker i Chapelle de Chambertin og 5,36 ha i Clos de Bèze. Dette potentiale havde huset ikke tidligere udnyttet til fulde, og da Pierre overtog domainet, hvilede appellationens vinbønders øjne vagtsomt på ham for at se, om han var i stand til at løfte denne opgave. Opgaven blev løftet, og Pierre har i dag skabt sig et ubestridt omdømme i appellationen.
Pierre er opmærksom på den enkelte vinstoks egenskaber og formår på den måde at gengive mikroklimaets egenskaber til ekstremer i sine vine. Kontakten til naturen opretholdes ved at afstå fra brugen af kunstgødning og sprøjtemidler, hvilket giver vinen en langt større renhed og gør det muligt at afspejle mikroklimaet i vinen i endnu højere grad. Pierre er også den, der pr. defination høster sidst i sin appellation, og når druerne ankommer til vineriet, forestår han selv sorteringen, hvilket sker klase for klase.

Pierre Damoys Bourgogne Blanc laves udelukkende af købte druer, men huset forestår selv en del af vitikulturen, dvs. grønthøst, bladfjerning og høst.
Druerne bliver hentet i Fixin fra et lille sted kaldet Ravry, der ligger tæt på de marker, hvorfra Pierre henter druerne til sin Bourgogne Rouge.
Mængderne er yderst begrænsede, da der kun laves mellem ét og to fade om året.


Klassisk og fin Bourgogne Blanc, hvor man godt kan smage slægtskabet med Fixin. Duften domineres af noter som grønne æbler, citrusfrugter og blomster. Smagen er sprød med en fin syre og en let tone af egetræ.  
Druerne presses som hele klaser, hvorefter den alkoholiske gæring sættes i gang med en 1/3 på delvist nye fade og 2/3 på ståltanke. Efter den alkoholiske gæring fortsætter vinen sin lagring i 16 til 18 måneder, hvoraf størstedelen af denne lagring finder sted med bærmekontakt. Dette understøtter den malolaktiske gæring, der gennemføres fuldstændigt.