2012 Bianchi Particular Cabernet Sauvingon

Argentina
Mendoza
12 mdr.
3/4 ltr.
DKK 179,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Klasse-cabernet fra San Rafael-dalen i Argentina der oprindelig kun blev produceret til husets venner og familie. Trods en beskeden produktion på blot 20.000 flasker så har de forbarmet sig og delt vinen med resten af verden. En eksplosion af modne mørke bær fanger straks opmærksomheden samme sekund, vinen rammer glasset. Argentinsk cabernet sauvignon, der virkelig vil noget med nuancer af blommer, solbær, blåbær og vanilje. Utrolig lækker og fyldig smag med modne tanniner og en intens eftersmag.
Specifikationer
Leverandør
Valentin Bianchi
Land
Argentina
Område
Mendoza
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2012
Drue
100% Cabernet Sauvignon
Fadlagring
12 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Cabernet Sauvignon
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Vildt
Stegeretter
Simreretter
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Valentin Bianchi kom til Buenos Aires i 1910 som fattig italiensk emigrant. Han havde netop afsluttet sin læreruddannelse i Italien og drømte om at etablere sig i det nye land, for at dyrke druer til vinproduktion, nøjagtig som man gjorde det i Puglia, hans fødeegn. Efter en succesrig karriere som forretningsmand, realiserede Valentin Bianchi endelig sin drøm. I 1928 købte han den lille vingård, El Chiche, i udkanten af byen. Med en fantastisk udsigt til vinmarkerne byggede han først en gård til sig selv og sin kone, hvorefter han helligede sig sin store målsætning – at lave Argentinsk vin i topklasse.

I dag hører Bodegas Valentin Bianchi blandt de mest ansete producenter i det spændende vinland Argentina. Der er tale om et 100% dedikeret familieforetagende, der, med tre generationers erfaringer, fremstiller et førsteklasses udvalg af vine på et spændende udvalg af druesorter.

Rygraden i Valentin Bianchi's vinproduktion er druerne fra husets berømte "Elsa's Vineyard" -  husets oprindelige og samtidig fineste vingård, opkaldt efter grundlæggeren Don Valentin Bianchi's hustru, Dona Elsa. Elsa's Vineyard ligger i San Rafael-dalen i provinsen Mendoza, som de fleste vinelskere kender. Klimaet er fremragende for førsteklasses druer, hvor solfyldte og lange dage sikrer druerne optimal modenhed. Nætterne er kølige, og derved opretholdes det optimale syreniveau, som sikrer perfekt balancerede vine.

Jordbunden i Elsa's Vineyard består overvejende af kalkholdige aflejringer, der sammen med det favorable klima giver særdeles gode betingelser for de forskellige druetyper, Valentin Bianchi dyrker her.

Particular har været produceret siden 1928 i meget beskedne mængder og kun til familie og venner. I dag er produktionen stadig på beskedne 20.000 flasker om året. Druerne håndplukkes fra San Rafael-dalen, der har perfekte klimatiske forhold til dyrkning af sunde modne druer pakket med udtryksfulde smagsnuancer. Den eneste trussel er store hagl, og derfor er hele marken beskyttet med net. Der er kælet for alle detaljer i Particular, og vinene er det tætteste, du kommer på en ”håndlavet” vin.
Klasse-cabernet fra San Rafael-dalen i Argentina der oprindelig kun blev produceret til husets venner og familie. Trods en beskeden produktion på blot 20.000 flasker så har de forbarmet sig og delt vinen med resten af verden.
En eksplosion af modne mørke bær fanger straks opmærksomheden samme sekund, vinen rammer glasset. Argentinsk cabernet sauvignon, der virkelig vil noget med nuancer af blommer, solbær, blåbær og vanilje. Utrolig lækker og fyldig smag med modne tanniner og en intens eftersmag.
3. november 2017
5 Stjerner af Jesper Bo Bendtsen - SMAG PÅ VIN
"Kapow! Her er fuld knald på solbær i både næse og mund. I næsen for de dominerende solbær selskab af kirsebær og mokka, mens der i smagen også findes brombær, solbærbusk og vanilje. Ekspressiv vin med en frugtig og saftig fylde – tæt på cremet i strukturen stadig med en pæn syre, en blød, poleret tannin og en god længde på eftersmagen, der lige når at have en lækker lille bittertone. Find en god oksesteg, vis den kærlighed med omhyggelig tilberedning og server denne til. Flot vin til bare 135 kr."


Vurderet ved tilbudspris 135,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
27. oktober 2017
4 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Flot intensitet både i smag og duft. Brombær, lakrids, krydderier og vanilje. Flot koncentration men en pæn krydret afslutning."


Vurderet ved tilbudspris 135,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
Druerne udvælges yderst omhyggeligt i vinmarken og bliver plukket med håndkraft. Herefter transporteres de til vineriet for at blive nænsomt presset. Vinen lægges på nye egetræsfade, hvor den modner i 12 måneder. Herefter filtreres den og tappes på flaske. Efterfølgende lagrer vinen i 12 måneder på flaske før frigivelse.