2011 Calcarole, Amarone Valpolicella Classico

Italien
Veneto
3/4 ltr.
DKK 650,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Intens duft af kokos efterfulgt af mørke brombær og toner af mint, der går igen i den ligeledes meget intense og kraftige smag.
Specifikationer
Leverandør
Guerrieri-Rizzardi
Land
Italien
Område
Veneto
Underområde
Valpolicella
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2011
Drue
10% Barbera
10% Sangiovese
70% Corvina
10% Rondinella
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Krydrede retter
Alkohol
16,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Vinhuset Guerrieri-Rizzardi er uden diskussion den mest prestigefyldte producent i det fremragende og samtidig meget smukke Veneto-område. Huset er samtidig blandt de mest ansete i hele Italien. Familien Guerrieri-Rizzardi har været kendt og forbundet med vinavl i mere end to århundreder, og huset er den dag i dag en af de betydeligste jordbesiddere i Veneto-området.
Husets historie, der strækker sig 500 år tilbage i tiden, er et produkt af de grever, der på den tid slog deres vinhuse sammen. I dag råder huset over 100 hektar vinmarker, som dækker de absolut bedste DOC´er, og de vinmarker, som har det største potentiale.
Tidligere har det været den gamle grevinde Contessa Maria Cristina Guerri Rizzardi, som ledede vinhuset, men i dag har hendes søn Giuseppe overtaget denne rolle. Dette generationsskifte har medført en langt større omhyggelighed såvel i kældrene som i vinmarkerne, hvilket har løftet husets standard til helt nye højder.

Husets absolutte stolthed er en enkeltmarks Amarone ved navn Calcarole. Denne vin bliver hentet fra den stenede skrænt Calcarole, som er beliggende i hjertet af Negrar i Classico-området. De 5 hektar, som familien ejer af denne vinmark, er hovedsagligt beplantet med Corvina, som skaber de absolut bedste resultater i distriktet.
Intens duft af kokos efterfulgt af mørke brombær og toner af mint, der går igen i den ligeledes meget intense og kraftige smag.
Traditionel fremstilling med tørring på stråmåtter inden presning. Gæringen finder sted i fade på mellem 18 og 25 hl. Når gæringen er tilendebragt, lægges vinen 12 måneder på fade af 5 hl og efterfølgende 24 måneder på fade af 25 hl.