2011 Amarone Villa Rizzardi, Classico

Italien
Veneto
3/4 ltr.
DKK 419,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Umådelig kraftig og koncentreret vin med en karakteristisk og tiltrækkende duft.
Specifikationer
Leverandør
Guerrieri-Rizzardi
Land
Italien
Område
Veneto
Underområde
Valpolicella
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2011
Drue
10% Barbera
18% Corvina
30% Rondinella
42% Corvinone
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Oste - kraftige
Krydrede retter
Alkohol
16,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Vinhuset Guerrieri-Rizzardi er uden diskussion den mest prestigefyldte producent i det fremragende og samtidig meget smukke Veneto-område. Huset er samtidig blandt de mest ansete i hele Italien. Familien Guerrieri-Rizzardi har været kendt og forbundet med vinavl i mere end to århundreder, og huset er den dag i dag en af de betydeligste jordbesiddere i Veneto-området.

Ved udelukkende at benytte sig af egne marker kan det gamle familiefirma kontrollere, at dyrkningen foregår efter økologisk principper, samtidig med at man har mulighed for at eksperimentere.

En speciel og naturren procedure hos Rizzardi er udnyttelsen af biproduktet græs. Når plænerne ved de forskellige ejendomme er slået, bliver græsset enten gemt til brug som fremtidig humus eller også pløjet ned i jorden, hvor dets kemiske sammensætning passer fint som naturlig gødning og næring for vinstokkene. Smagen fra græsset vil derefter langsomt gengives i vinen som en duft af friske krydderurter.

Den omhyggelige indstilling til markplejen går igen i alle led af fremstillingsprocessen. Opkøb af de optimalt beliggende marker, investering i det rigtige tekniske materiale og vedligeholdelse af det bestående, samt ovennævnte bestræbelser på et rent økologisk vinbrug, er Guerrieri-Rizzardis kendetegn.

Amarone, der er en af Guerrieri-Rizzardis specialiteter, hører blandt de mest originale og ansete DOC vine i Veneto. Fremstillingen er på mange måder unik, idet der udelukkende anvendes særligt udvalgte druer, der efterfølgende lufttørres, til de mest af alt minder om rosiner.
Umådelig kraftig og koncentreret vin med en karakteristisk og tiltrækkende duft.
Meget langvarig gæring, da den først finder sted i januar-februar måned ved naturligt lave temperaturer på omkring 10-12 grader.  Lagres normalt i 36 måneder på egetræsfade, og tappes, efter en skånsom klaring med æggehvider og uden yderligere filtrering,