2010 Segla, 2e Vin

Frankrig
Bordeaux
15 mdr.
3/4 ltr.
DKK 475,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Mørke kirsebær, brombær, solbær, nyt læder, lakrids, mentol og violer er bare nogle af de vidunderlige smagsindtryk, der svømmer ind over paletten. Vinen er fyldig, vildt harmonisk og indbegrebet af elegance. Tanninerne er lækre og bløde, og eftersmagen er pakket med mørk bærfrugt og krydderier. Dette er en exceptionel bjergtagende klassisk ”andenvin” fra et Chateau, der virkelig stråler i øjeblikket.
Specifikationer
Leverandør
Chateau Rauzan-Segla
Land
Frankrig
Område
Bordeaux
Underområde
Margaux
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2010
Drue
34% Merlot
57% Cabernet Sauvignon
6% Cabernet Franc
3% Petit Verdot
Fadlagring
15 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Cabernet Sauvingnon / Merlot
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Stegeretter
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Rauzan-Ségla har lavet vin siden 1661. Altså i mere end 350 år. I begyndelsen af 1990’erne begyndte 2. cru huset virkelig at lave verdensklasse vin. Det er ingen underdrivelse at Rauzan-Ségla i dag er i deres absolutte es. Ségla har i de seneste årgange lavet nogle af de bedste vine i hele deres historie – vine der når svimlende nye højder, og omtalerne i blandt journalisterne er ligeså skyhøje.

Ségla fortæller både historien om et 2. cru Chateau ledt på afveje, men også historien om et prima hus, der har fået vendt skuden. Ségla har gennem årerne været under skiftende ejerskab ligesom de fleste Chateaux i Bordeaux. Det har kvaliteten førhen desværre lidt af. I 1900-tallet havde forskellige ejere gennem tiden forsømt arbejdet i vinmarkerne såvel som investeringen af nyt udstyr i vinkælderen.

I 1960’erne og gennem 1980’erne blev der løbende foretaget mindre forbedringer og istandsættelser under nyt ejerskab. Men der kom for alvor først nye boller på suppen, da Wertheimer familien (som også ejer Chanel) i 1994 overtog slottet. Wertheimer gik straks i gang med den helt store renovation af Ségla. Tid og penge er blevet investeret overalt på ejendommen. I 1996 var Chateau’et fuldt ud renoveret. Vineriet blev igen 100% ”state of the art” med spritnye rustfrie ståltanke samt splinternye egetræsfade. De store gæringstanke blev også skiftet ud med mindre beholdere, der matchede antallet af parceller i vinmarkerne. Dette har gjort det muligt at vinificere frugten fra hver enkelt parcel hver for sig i de enkelte gæringstanke. Resultatet er en mere præcis gæring, men også en bedre forståelse for deres forskellige terroir.
Men man har ikke stoppet her. Flere tusinde timers hårdt arbejde blev investeret i vinmarkerne. Vinstokkene blev genplantet med nye og bedre cabernet sauvignon- og merlot-kloner, hvilket er afgørende for give den bedste frugt. Petit verdot blev også genplantet. Faktisk har netop denne drue, historisk set, altid har været dyrket i Séglas marker, men af uvisse grunde, indgik den ikke i blendet i en lang periode. Nu er den tilbage og er med til at give majestætisk finesse, kant og sublim struktur til den færdige vin. Lidt nørdet og detaljeret, men alle disse tiltag har sørget for, at kvaliteten er helt i top.

I dag står alting snorlige, og intet bliver efterladt til tilfældighederne. Selv hækken udenfor slottet er klippet, som var den nøje afmålt med en tommestok. Ségla er tilbage på tronen, og vinene er bjergtagende som aldrig før.

Seglas andenvin får præcis samme opmærksomhed og bliver vinificeret akkurat som deres førstevin. Vinen lagrer på 20% nye franske egetræsfade i ca. 15 måneder. Sorteringen af druerne er yderst striks.
Mørke kirsebær, brombær, solbær, nyt læder, lakrids, mentol og violer er bare nogle af de vidunderlige smagsindtryk, der svømmer ind over paletten. Vinen er fyldig, vildt harmonisk og indbegrebet af elegance. Tanninerne er lækre og bløde, og eftersmagen er pakket med mørk bærfrugt og krydderier. Dette er en exceptionel bjergtagende klassisk ”andenvin” fra et Chateau, der virkelig stråler i øjeblikket.
Den alkoholiske gæring finder sted ved 35 grader i rustfrie ståltanke. Beholderne varierer i størrelse fra 41 til 220 hektoliter, således druerne fra de forskellige parceller kan vinificeres hver for sig. Vinen lagrer i franske egetræsfade (20% nye) i 15 til 18 måneder afhængig af årgangen.