2010 Pomino Vinsanto, 3/8 ltr.

Italien
Toscana
Otte år
3/8 ltr.
DKK 330,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Opsigtsvækkende dessertvin som med en imponerende sød start munder ud i en tør cremet smag af forskellige krydderurter og karamel.
Specifikationer
Leverandør
Frescobaldi - Toscana
Land
Italien
Område
Toscana
Underområde
Pomino
Type/Farve
Dessertvin
Årgang
2010
Drue
50% Chardonnay
5% Sangiovese
45% Trebbiano
Fadlagring
Otte år
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Dessert / Sauvignon Blanc
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Desserter - svagt søde
Desserter - meget søde
Frugt og nødder
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/8 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Vindyrkningen på Pomino er baseret på gamle traditioner, og den fremragende vinkvalitet blev allerede påvist i 1716, da Pomino-området i en proklamation blev benævnt som et af fire bedste vinområder i Toscana. I 1855 returnerede Marchese Vittorio degli Albizi fra sit fødested i Bourgogne til Pomino. Marchesen, efterkommer af de tidligere ejere, var ekspert i vindyrkning. Han introducerede for første gang Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Pinot Blanc og Chardonnay på Pomino. Disse druevarianter har nu nydt godt af mere end et hundrede års aklimatisering og kulturel tradition og giver den grundlæggende karakter i vinene fra Pomino.
Frescobaldi-familien har produceret sine fremragende vine gennem mere end 700 år, og huset betragtes den dag i dag som et af de mest moderne og stilsikre i Italien overhovedet..
Marchesi de Frescobaldi ejer over 1.000 ha marker, herunder ni estate marker i Toscana, beliggende på de mest oprindelige jordlodder i distriktet. Frescobaldi-familien respekterer de enkelte områders forskellige jordtyper og er særdeles fokuseret på at finde de bedste druetyper til hver terroir-type. Men en umiskendelig stil går igen i vinene – de er ekstremt klassiske og viser virkeligt deres styrke i alderdommen. Fingeren er konstant på pulsen – der forskes, eksperimenteres, udvikles og erfaringsudveksles. Udviklingen i både ud- og indland følges nøje, men fokus er – til forskel fra mange andre vinproducenter – på oprindelighed og karakter. Chianti skal smage af Chianti, Brunello af Brunello. Måske derfor, at både de professionelle og de almindelige vinnydere igen og igen vender tilbage til husets fremragende sortiment?

Beplantningens tæthed og dyrkningsmetoder, begge overholdt ifølge Pomino D.O.C.-regulativerne, er baseret på filosofien om, at kvaliteten af en vin er omvendt proportional med mængden af druer pr. vinstok.

Beskæring og afløvning udføres manuelt og er en grundlæggende praksis, der skal sikre bedre lys til drueklaserne
Opsigtsvækkende dessertvin som med en imponerende sød start munder ud i en tør cremet smag af forskellige krydderurter og karamel.
Druerne angribes af gærsvampen Botrytis og udtørres, til den ønskede sødhedsgrad er nået. Herefter presses de, og vinen lagres mindst 4 år på små egefade i et specielt indrettet "Vinsanteria" oppe under loftet med vinduerne stående på vid gab hele året.