2009 Palazzi

Italien
Toscana
3/4 ltr.
DKK 1.750,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Yderst intens med masser af mørke bær såsom solbær, brombær, kirsebær, blommer og blåbær. Smagen er tæt og fyldig med masser af modne tanniner samt en flere minutter lang eftersmag, der er domineret af mørke bæ, tilsat en let tone af cedertræ.
Specifikationer
Leverandør
Tenuta di Trinoro
Land
Italien
Område
Toscana
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2009
Drue
100% Merlot
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Krydrede retter
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Tenuta di Trinoro blev grundlagt af vinhandleren Andrea Franchetti i 1992. Andrea havde på daværende tidspunkt længe søgt efter en egnet ejendom, hvor han, som han selv siger, kunne fremstille den største vin i Italien. Udgangspunktet blev en vingård umiddelbart uden for landsbyen Sarteano i det sydøstlige Toscana. De vinmarker, som fulgte med vingården, havde nemlig det perfekte mikroklima: Højtbeliggende, men beskyttet mod store temperaturudsvingninger af bjerget Amaita mod vest og for tågeskyer mod øst af bjerget Cetona.

Ud over et ekstraordinært godt mikroklima profiterer markerne også af en unik jordbund, primært bestående af grus, ler og kalksten, ikke ulig jordbunden i Saint-Émilion. Tilplantningen af markerne begyndte i 1992, hvor Andrea valgte de klassiske sorter Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Petit Verdot, da han er en stor beundrer af Bordeauxvin.
Et ekstremt lavt udbytte (15 hl pr. ha) kombineret med Andreas perfektionisme har resulteret i følgende udtalelse fra Robert Parker: "En af de nye superstjerner i Toscana. Han er tydeligvis perfektionist og gør ting, som ikke tidligere har været gjort, med druesorter som Cabernet Franc uden for Bordeaux og nogle få californiske vinerier. Alle Franchettis vine bliver lavet med et lavt udbytte samt gæring på vildgæren, mikrooxydering, og ingen former for klaring eller filtrering inden aftapning på flaske. Jeg har været en personlig fan siden den første frigivelse. Vinen går fra styrke til styrke....i stil med Franchettis venner Peter Sissick og Jean-Luc Thunevin. Dette er en vin af et geni."

Første gang Andrea Franchetti lavede denne vin var i 1997, men allerede i 1999 stoppede han igen, idet Robert Parker ratede den højere end Tenuta di Trinoro, som Franchetti selv betragter som sin absolutte topvin.
I 2009 opnåede merlotdruerne en nærmest perfekt phenolisk modning og sukkermodning, og da Andrea havde prøvesmagt fadene, blev han overbevist om, at tiden var inde til at relancere Palazzi.
Yderst intens med masser af mørke bær såsom solbær, brombær, kirsebær, blommer og blåbær. Smagen er tæt og fyldig med masser af modne tanniner samt en flere minutter lang eftersmag, der er domineret af mørke bæ, tilsat en let tone af cedertræ.
Traditionel med 10 måneders lagring i cementtanke og yderligere otte måneder i nye franske egetræsfade.