2009 Moet Chandon Grand Vintage

Frankrig
3/4 ltr.
DKK 650,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Hver årgang i denne serie er sin egen, og er et udtryk for kældermesterens personlige fortolkning. Grand Vintage 2009 er ramme lige ned i, hvad Moët & Chandon virkelig kan. Efter flere årgange, hvor Chardonnay var den primære drue, fik Pinot Noir den ære i 2009. Lys og frisk farve med et let, grønt skær med en flot krop og blød mundfylde. Pinot Noir'en skinner igennem med lette noter og krydderier og honning, balanceret med et touch af pink grapefrugt. Champagnen er moden og behagelig i sine første indtyk, nuancer af kandiseret frugt og vanilje blander sig med ristede sesamfrø, mandler og kaffe. Champagnen giver minder om varme sommerdage med hint af saftig, kødfyldt frugt og giver mindelser om ferskener, abrikoser og roser
Specifikationer
Land
Frankrig
Type/Farve
Champagne/mousserende
Årgang
2008
Drue
36% Chardonnay
50% Pinot Noir
14% Pinot Meunier
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Moët & Chandon er måske verdens mest kendte champagnehus, og har været det i over 270 år. Det er over et kvart årtusinde, hvor de gyldne bobler har kælet for smagsløg verden over. Selve navnet emmer af kvalitet, succes og elegance som få andre formår.
Det var Jean-Remy Moët, grundlægger Claude Moëts barnebarn, som for alvor præsenterede verden for champagnen i slutningen af 1700-tallet.  Tidens spidser og kendisser som Marquise de Pompadour, den berygtede Talleyrand og endda Kejser Napoleon i egen høje person faldt for husets champagne.

Det er selvsagt svært at finde større navne til at anbefale sit produkt end Napoleon, og siden har Moët & Chandon da også nærmest været synonymt med kvalitet.
Hver årgang i denne serie er sin egen, og er et udtryk for kældermesterens personlige fortolkning. Grand Vintage 2009 er ramme lige ned i, hvad Moët & Chandon virkelig kan.

Efter flere årgange, hvor Chardonnay var den primære drue, fik Pinot Noir den ære i 2009. Lys og frisk farve med et let, grønt skær med en flot krop og blød mundfylde. Pinot Noir'en skinner igennem med lette noter og krydderier og honning, balanceret med et touch af pink grapefrugt. Champagnen er moden og behagelig i sine første indtyk, nuancer af kandiseret frugt og vanilje blander sig med ristede sesamfrø, mandler og kaffe.

Champagnen giver minder om varme sommerdage med hint af saftig, kødfyldt frugt og giver mindelser om ferskener,  abrikoser og roser