2009 Comtes d´ Eguisheim Gewurztraminer

Frankrig
Alsace
3/4 ltr.
DKK 449,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Udelukkende den bedste frugt er brugt i vinen, hvilket resulterer i en oplevelse af det bedste, Gewürztraminer kan tilbyde.
Specifikationer
Leverandør
Leon Beyer
Land
Frankrig
Område
Alsace
Type/Farve
Hvidvin
Årgang
2009
Drue
100% Gewürztraminer
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Sauvignon Blanc
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Oste - kraftige
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
I den gamle smukke by Eguisheim ligger firmaet Léon Beyer. Bygningerne er oprindelig en gammel landevejskro, der er ombygget og udvidet gennem årene. Familieoverhovederne i Léon Beyer har gennem generationer haft erhverv som vinavlere, négocianter og borgmestre i Eguisheim. Som vinproducent kan slægten Beyer føres tilbage til 1580, men det selvstændige vinfirma blev først grundlagt i 1867 og drives i dag i fællesskab af Léon Beyer og dennes søn, Marc Beyer. Léon Beyer ejer selv ca. 35 ha vinmarker omkring byen Eguisheim. Som en af de største jordbesiddere i Alsace har huset 100% kontrol over produktionen. Sideløbende har huset faste aftaler om køb af druer hos de stedlige vinbønder for at efterkomme den stadigt stigende efterspørgsel. Den årlige produktion er på ca. 1 mill. flasker, hvor alle druesorter og vintyper i dag er repræsenteret.

Trods ombygninger og moderne udstyr oser huset langt væk af atmosfære med præg af traditioner og historie. Léon Beyers vine er på den tørre og klassiske side med karakter, harmonisk syre og frugt, der er dæmpet og diskret i de unge vine. Det er vine, der for de bedstes vedkommende først når deres højdepunkt efter 5 år eller mere.

Vinene er først og fremmest skabt til at ledsage gastronomi. Marc Beyer udtaler: »Kvalitetsvine på højt niveau skabes nødvendigvis gennem et lykkeligt giftermål med gastronomi og ikke ved smagninger«.

Les Ecaillers blev oprindeligt fremstillet til den traditionelle østerskonkurrence i Frankrig, hvor der konkurreres i at åbne så mange østers som muligt på tid. Efter konkurrencen skulle de mange østers spises, og det var derfor nødvendigt at skabe en vin, der, samtidig med at den var af høj kvalitet, også matchede østers perfekt. Denne opgave blev Léon Beyer sat på, og ud fra de givne forskrifter skabte han Les Ecaillers, som han samtidig opkaldte efter konkurrencens vigtigste værktøj, østersåbneren.

Léon Beyers bedste vine benævnes Cuvée des Comtes d'Eguisheim, og de tilbydes kun i de allerbedste årgange og ofte først 8-10 år efter høst. Druerne dyrkes på Léon Beyers Grand Cru-marker Eichberg og Pfersigberg.
Udelukkende den bedste frugt er brugt i vinen, hvilket resulterer i en oplevelse  af det bedste, Gewürztraminer kan tilbyde.  
8. november 2019
5 STJERNER - 93 POINTS - af Niels Lillelund i Jyllands Posten
"Sødmefuld, cremet – og knastør, Beyer er restsødmens fjende nummer et, og det klæder vinen. Citrus, urter, strejf af ingefær, majestætisk eksemplar af druesorten. Prisen er derefter..."
Vinen fremstilles og lagres efter de gamle metoder, hvor der kun undtagelsesvis chaptaliseres, idet den kalkholdige jord samt et generelt tørt og solrigt klima ved Eguisheim næsten altid giver fuldmodne druer.