2009 Amour de Deutz Rose

Frankrig
Champagne
3/4 ltr.
DKK 1.839,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften er yderst kompleks med lækre toner af skovjordbær, hindbær og kirsebær, tilsat meget diskrete toner af vilde svampe, rugbrød og vanilje. Intensiteten fortsætter i smagen med masser af bær, såsom skovjordbær, tyttebær og lyse kirsebær. Vinens finish er vedvarende med en nærmest perfekt balance, hvor syren understøtter frugten.
Specifikationer
Leverandør
Champagne Deutz
Land
Frankrig
Område
Champagne
Type/Farve
Champagne/mousserende
Årgang
2009
Drue
45% Chardonnay
55% Pinot Noir
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir / Champagne
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Skaldyr
Fisk - lys
Fjerkræ
Alkohol
12,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Huset Deutz & Geldermann er grundlagt af William Deutz og Pierre Geldermann i 1838 i byen Aÿ i Champagne.
William Deutz og Pierre Geldermann lagde fra starten en linie, hvor kvaliteten var det primære, en linie, der siden er blevet fulgt op af den nuværende direktør André Lallier, oldebarn af William Deutz.
Således har Deutz, siden grundlæggelsen af "Syndicat des Grandes Marques de Champagne" i 1882, været et aktivt medlem af denne eksklusive organisation bestående af de 20 bedste huse, kendt for deres kvalitet i både Frankrig og resten af verden, hvor der nydes luksuschampagner.
Samtlige vine produceres med største omhu. Alle champagner produceres f.eks. udelukkende af most fra første pres. Huset Deutz nægter at indføre masseproduktionsmetoder, idet man anser dem for uforenelige med det traditionelle håndværk, der er nødvendigt til fremstilling af store champagner.
Med Louis Roederers overtagelse af Maison Deutz i 1993 fik man tilført den nødvendige kapital, der sikrer, at man til stadighed kan lave Champagne af en kvalitet, der retfærdiggør Deutz' position blandt de allerbedste huse i Champagne.

Amour de Deutz er husets prestigechampagne, hvor druerne udelukkende kommer fra landsbyer, som er klassificeret Grand Cru. Pinot Noir-druerne selekteres primært fra vinmarker i landsbyerne Aÿ, Verzenay og Bouzy, mens Chardonnay-druerne fortrinsvist kommer fra landsbyerne Avize, Chouilly og Villers Mamery. Til Amour de Deutz Rosé tilsættes yderligere 8% Pinot Noir, der er vinificeret færdig som rødvin på most fra parceller med 40 til 60 årige vinstokke i Aÿ (La Pelle) og i Mareuil sur Aÿ (Curmain og Charmont). Dette er en praksis, der udelukkende er tilladt i Champagne-distriktet, og som er med til at give champagnen sin lette lyserøde farve.
Duften er yderst kompleks med lækre toner af skovjordbær, hindbær og kirsebær, tilsat meget diskrete toner af vilde svampe, rugbrød og vanilje. Intensiteten fortsætter i smagen med masser af bær, såsom skovjordbær, tyttebær og lyse kirsebær. Vinens finish er vedvarende med en nærmest perfekt balance, hvor syren understøtter frugten.  
9. januar 2020
6 af 6 stjerner af Jørgen La Cour-Harbo i Nordjyske
"Amour de Deutz Brut Rosé Millésime 2009. Det er en special cuvée og årgangschampagne. Vil man være med, må man til lommerne. Her er også blandet, men kun vin fra 2009 må anvendes. Til den slags udvælges altid det bedste, huset kan præstere, og der bliver givet fuld gas med udstyr, bl.a. her med en flot og gedigen lyserød kasse til hver eneste flaske. 10 år gammel har den fået lidt alderspræg. Frugtsyreren er dæmpet, men den ligger som en sikker rygrad. Der er noter af ristet brød. Drik den uden mad til, så vinens mange detaljer kan komme uforstyrret frem. Den er for de erfarne champagnedrikkere."
94 POINTS
18. december 2019
94 points af Antonio Galloni på Vinous.com
"The 2009 Brut Rosé Millésimé Amour de Deutz is airy and gracious. Sweet red cherry, kirsch, mint, red flowers and vanillin are all nicely lifted throughout. The 2009 is quite pretty, but it is also a bit ethereal. Given the vintage, I expected more depth and richness. As it is, the 2009 is very attractive, but readers should expect a slightly nervous, clenched style."
Den alkoholiske gæring finder sted på stål- og cementtanke, hvorefter den endelige vin sammenstikkes.
Vinen tappes efterfølgende på flaske, hvor den tilsættes en liquer de tirage bestående af bentonite, Epernay gær og sukker for efterfølgende at gennemgå en lang kølig andengæring. Vinen ligger med bærmekontakt i syv år, inden den gennemgår degorgement á la volée, dvs uden brug af is. Der tilsættes en lille smule liquer d’expedition, hvorefter vinen lagrer i yderligere tre måneder før sin frigivelse.