2008 Bin 169

Australien
South Australia
3/4 ltr.
DKK 1.995,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Delikat spicy duft med nuancer af rabarber, rodfrugt og hvid chokolade, koncentreret solbær, nypudset læder og nærmest sødmefyldt fadpræg. Kraftfuld og livlig smag med masser af solbær og kvæde, hvor elementer af lakrids og tranebær også dukker op. Frugt og tannin er i perfekt balance med den elegante, nærmest cremede tekstur i vinen og det velintegrerede fad. Eftersmagen er lang og dvælende.
Specifikationer
Leverandør
Penfolds
Land
Australien
Område
South Australia
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2008
Drue
100% Cabernet Sauvignon
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Historien om Penfolds er egentlig ikke én, men to historier. Det er, dels historien om vineriet Penfolds, der i dag er et af Australiens største og mest kendte vinerier, dels historien om vinen Grange Hermitage, der skulle komme til at revolutionere såvel australiernes som europæernes syn på australsk vin.
Penfolds blev grundlagt af Christopher Penfolds i 1844, da han - efter at være emigreret til Australien - opslog sin lægepraksis i Adelaide i Sydaustralien.
Christopher Penfolds var en varm fortaler for vinens helbredende virkning og startede derfor - som så mange andre australske læger - en hjemmeproduktion af hedvin, der blev ordineret som medicin i hans praksis. Vinproduktionen voksede sig efterhånden større end hans lægepraksis, og til sidst blev det til et regulært vineri med fokus på produktionen af brandy og hedvine, der trods det varme klima var yderst populære på daværende tidspunkt i Australien.
Penfolds-vineriet forblev succesfyldt i familiens eje, og efterhånden som hjemmemarkedet i 1940'erne og 1950'erne begyndte at efterspørge bordvine frem for hedvine, omlagde man langsomt produktionen til den nye trend. Penfolds chief winemaker, Max Schubert, blev sendt på en studietur til Bordeaux, hvor han via sine besøg på slottene blev inspireret til at tage de franske teknikker med sig hjem for at implementere dem i det daglige arbejde hos Penfolds.
Dette skulle vise sig at lede til skabelsen af Grange - den mest præmierede rødvin i australsk vinhistorie.
Men som ved alle gode eventyr skulle man grueligt meget igennem før den endelige succes: Vinen blev i første omgang latterliggjort af omverden, så ledelsen forbød i 1957 Max at fremstille vinen, der blev anset for useriøs. Der skulle gå hele 10 år efter lanceringen, før Grange officielt var tilbage i Penfolds sortiment og blev anerkendt som det mesterværk, det reelt var.
Penfolds er siden vokset betragteligt, og i dag fremstiller huset ikke mindre end 1,4 mio. kasser vin om året.
Udviklingen af Penfolds Bin-serien startede omtrent på samme tid, som Max blev bedt om at stoppe Grange-produktionen.

I adskillige år har Penfolds winemakers arbejdet på at skabe en single region Cabernet Sauvignon som supplement til Bin 707, som er multiregion, præcis på samme måde som RWT er en singleregion Shiraz afspejling af Penfolds Grange
Første årgang af Bin 169 Coonawarra Cabernet Sauvignon var 2008. Bin 169 blev skabt til at afspejle Penfolds’ moderne tilgang til vinfremstilling, der i denne vin primært fokuserer på regionalitet og modning af Cabernet Sauvignon fra et køligt område, lagret udelukkende på fransk eg.

Penfolds Bin 169 er stilmæssigt en klassisk Penfolds, der samtidig illustrerer husets evige søgen efter mangfoldighed og nye stilretninger. En helhjertet afspejling af regionen og en hyldest til Penfolds' mangeårige engagement i Coonawarra, hvor de to bedste Penfolds Cabernet Blocks leverer druemateriale til vinen.
Delikat spicy duft med nuancer af rabarber, rodfrugt og hvid chokolade, koncentreret solbær, nypudset læder og nærmest sødmefyldt fadpræg. Kraftfuld og livlig smag med masser af solbær og kvæde, hvor elementer af lakrids og tranebær også dukker op. Frugt og tannin er i perfekt balance med den elegante, nærmest cremede tekstur i vinen og det velintegrerede fad. Eftersmagen er lang og dvælende.
Traditionel, hvor vinen lagrer 14 måneder på nye 300 liters franske egetræsfade.