2008 Banyuls, 1/2 ltr., AOP
Før musen henover billedet for at zoome
Parcé-familien, der ejer Domaine de la Rectorie, kan vel bedst beskrives som den franske pendant til danske vinfamilie, Vinding-Diers. Hos Rectorie er det en vinbonde, en pianist og en fotograf, der er gået sammen om at videreføre den vingård, som deres fader grundlagde for mere end hundrede år siden. Jeg husker selv, da jeg for snart små 20 år siden besøgte domainet for første gang. Jeg var en ung slipseklædt mand, der var ved at træde min barnesko inden for vinens verden, og det var vel nok et af mine første professionelle besøg i den gode sags tjeneste.
Det var Marc Parcé, der åbnede porten. En stor hvidskægget mand, der ville have givet Skagenfiskerne kamp til stregen, når det kommer til autensitet. Han placerede mig i sin gamle Range Rover, og viste mig rundt på alle husets parceller. Det var vel første gang, jeg blev bekendt med et terrior, som jeg i dag betragter som værende Frankrigs mest komplekse. Parcellerne ligger med et væld af forskellige eksponeringer ud mod havet på skråninger hvis hældning, jeg kun har set matchet i Dourodalen og Mosel. De mange forskellige beliggenheder giver lige så mange forskellige typer af jordbund, mængde af sollys, temperatur og vinforhold.
Hvor terroiren i Bourgogne veksler fra mark til mark, så sker forandringen her meter for meter.
Efter den sidste parcel var beset, gik turen tilbage til huset og køkkenbordet foran pejsen.
Her blev der sat en solid bønnestuvning foran mig. Fra stuerne og værelserne ovenpå, væltede det frem med børn i alle aldre. Det gik op for mig, at familien var troende katolikker, og kombineres det med den gode og rigelige vin, så blev det til, hvad Marc mente måtte være 23 børnebørn!

Vi er meget stolte over at vinene fra Domaine de la Rectorie igen har indtaget en plads i vores sortiment. Skulle I have tid, så prøv at se nedenstående tre minutters filmkunst om domainet.
Den er skabt af den franske filmmager Yvan Schreck og giver straks lyst til at glemme alverdens baderåd og i stedet at svømme rundt i Middelhavet alt i mens at man drikker kølig banyuls. God fornøjelse. http://www.rectorie.com/galerie/
Vinifikation
Efter en maceration på ca. 20 dage (hvor der udtrækkes farvestoffer og smagsstoffer) lagrer vinen videre på egetræsfade i 8 måneder.
Vis mere
Vis mindre

2008 Banyuls, 1/2 ltr., AOP

Varenummer: 1054620808
DKK 200,00
(DKK 160,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørDomaine De La RectorieLandFrankrig
OmrådeSydfrankrigUnderområdeBanyuls
Type/FarveHedvinÅrgang2008
Drue10% Carignan
90% Grenache
Fadlagring8 år
DyrkningTraditionelRiedel glasSyrah
Serveringsforslag Oste - kraftige
Desserter - meget søde
Frugt og nødder
Alkohol 17,50%
Flaskestørrelse1/2 ltr.Proptype Kork
PakningKartonFlasker pr. Colli6
Smagekommentarer
En perfekt moden Banyuls, der er lagret med en let iltkontakt, der giver vinen karakter som en tawny port. Sødmefuld og vanvittig delikat. Nydes afkølet.
Glas der passer til vinen
Veritas Old World Syrah 6449/41 Riedel
recommend
23-11-2018
Anbefalet af Søren Benthin på grilltips.dk

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk