2008 Banyuls, 1/2 ltr., AOP

Frankrig
Sydfrankrig
8 år
1/2 ltr.
DKK 200,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
En perfekt moden Banyuls, der er lagret med en let iltkontakt, der giver vinen karakter som en tawny port. Sødmefuld og vanvittig delikat. Nydes afkølet.
Specifikationer
Leverandør
Domaine De La Rectorie
Land
Frankrig
Område
Sydfrankrig
Underområde
Banyuls
Type/Farve
Hedvin
Årgang
2008
Drue
10% Carignan
90% Grenache
Fadlagring
8 år
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Desserter - meget søde
Frugt og nødder
Alkohol
17,50%
Flaskestørrelse
1/2 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Parcé-familien, der ejer Domaine de la Rectorie, kan vel bedst beskrives som den franske pendant til danske vinfamilie, Vinding-Diers. Hos Rectorie er det en vinbonde, en pianist og en fotograf, der er gået sammen om at videreføre den vingård, som deres fader grundlagde for mere end hundrede år siden. Jeg husker selv, da jeg for snart små 20 år siden besøgte domainet for første gang. Jeg var en ung slipseklædt mand, der var ved at træde min barnesko inden for vinens verden, og det var vel nok et af mine første professionelle besøg i den gode sags tjeneste.
Det var Marc Parcé, der åbnede porten. En stor hvidskægget mand, der ville have givet Skagenfiskerne kamp til stregen, når det kommer til autensitet. Han placerede mig i sin gamle Range Rover, og viste mig rundt på alle husets parceller. Det var vel første gang, jeg blev bekendt med et terrior, som jeg i dag betragter som værende Frankrigs mest komplekse. Parcellerne ligger med et væld af forskellige eksponeringer ud mod havet på skråninger hvis hældning, jeg kun har set matchet i Dourodalen og Mosel. De mange forskellige beliggenheder giver lige så mange forskellige typer af jordbund, mængde af sollys, temperatur og vinforhold.
Hvor terroiren i Bourgogne veksler fra mark til mark, så sker forandringen her meter for meter.
Efter den sidste parcel var beset, gik turen tilbage til huset og køkkenbordet foran pejsen.
Her blev der sat en solid bønnestuvning foran mig. Fra stuerne og værelserne ovenpå, væltede det frem med børn i alle aldre. Det gik op for mig, at familien var troende katolikker, og kombineres det med den gode og rigelige vin, så blev det til, hvad Marc mente måtte være 23 børnebørn!

Vi er meget stolte over at vinene fra Domaine de la Rectorie igen har indtaget en plads i vores sortiment. Skulle I have tid, så prøv at se nedenstående tre minutters filmkunst om domainet.
Den er skabt af den franske filmmager Yvan Schreck og giver straks lyst til at glemme alverdens baderåd og i stedet at svømme rundt i Middelhavet alt i mens at man drikker kølig banyuls. God fornøjelse. http://www.rectorie.com/galerie/
En perfekt moden Banyuls, der er lagret med en let iltkontakt, der giver vinen karakter som en tawny port. Sødmefuld og vanvittig delikat. Nydes afkølet.
30. november 2018
Anbefalet af Søren Benthin på grilltips.dk
"Desserten juleaften kan også nemt være både sød, og en anelse fed, så også her er det vigtigt at vælge en vin der matcher. Denne fremragende dessertvin har alle de egenskaber der skal til, for at skabe en smuk sammenhæng mellem mad og vin.

Denne dessertvine er produceret i Frankrig, og er i en klasse helt for sig selv. En perfekt moden Banyuls, der er lagret med en let iltkontakt, hvilket giver vinen karakter som en tawny port. Sødmefuld og vanvittig delikat. Nydes afkølet."
Efter en maceration på ca. 20 dage (hvor der udtrækkes farvestoffer og smagsstoffer) lagrer vinen videre på egetræsfade i 8 måneder.