2007 Cuvee William Deutz Brut, Grand Cru

Frankrig
Champagne
3/4 ltr.
DKK 1.395,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Forførende blød fylde, dejlig duft af pærer, søde æbler og modne blommer. Smagen er cremet, fed og meget aromatisk med stor elegance.
Specifikationer
Leverandør
Champagne Deutz
Land
Frankrig
Område
Champagne
Type/Farve
Champagne/mousserende
Årgang
2007
Drue
25% Chardonnay
65% Pinot Noir
10% Pinot Meunier
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Champagne
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Skaldyr
Fisk - lys
Krydrede retter
Alkohol
12,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Huset Deutz & Geldermann er grundlagt af William Deutz og Pierre Geldermann i 1838 i byen Aÿ i Champagne.

William Deutz og Pierre Geldermann lagde fra starten en linie, hvor kvaliteten var det primære, en linie, der siden er blevet fulgt op af den nuværende direktør André Lallier, oldebarn af William Deutz.

Således har Deutz, siden grundlæggelsen af "Syndicat des Grandes Marques de Champagne" i 1882, været et aktivt medlem af denne eksklusive organisation bestående af de 20 bedste huse, kendt for deres kvalitet i både Frankrig og resten af verden, hvor der nydes luksuschampagner.

Samtlige vine produceres med største omhu. Alle champagner produceres f.eks. udelukkende af most fra første pres. Huset Deutz nægter at indføre masseproduktionsmetoder, idet man anser dem for uforenelige med det traditionelle håndværk, der er nødvendigt til fremstilling af store champagner.

Med Louis Roederers overtagelse af Maison Deutz i 1993 fik man tilført den nødvendige kapital, der sikrer, at man til stadighed kan lave Champagne af en kvalitet, der retfærdiggør Deutz' position blandt de allerbedste huse i Champagne.

Cuvée William Deutz er husets topcuvée og flagskib, opkaldt efter den ene af de oprindelige grundlæggere.
Forførende blød fylde, dejlig duft af pærer, søde æbler og modne blommer. Smagen er cremet, fed og meget aromatisk med stor elegance.
9. januar 2020
6 af 6 stjerner - UGENS BEDSTE VIN - af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"100% Chardonnay udelukkende fra Grand Cru marker. Meget lang lagring på gærresterne. Masser af pærer i duften. En yderst flot mousse med intens frugt i smagen. Kompleks med mange lag. Lang afslutning. Helstøbt, flot Champagne."
13. januar 2020
Testvinder - 6 af 6 stjerner - Bedste Champagne på www.aov.dk
"Skovbund, svampe og brioche, let grøn peber og krydderurt. Enorm tyngde af stenfrugt og kvæde båret op af en flot integreret syre og fint saltet mineralsk touch. Denne Champagne er ganske enkelt et pragteksemplar. Vores skala rækker ikke her, og vinen får ubetinget 6 store stjerner af et begejstret smagspanel. Testens absolutte vinder!"
12. december 2019
VINDER - ÅRETS BEDSTE CHAMPAGNE - af Rolf Madsen på www.vinexpressen.dk
"Deutz “Cuvee William Deutz” – der kan betegnes som en prestige-champagne – er den mest komplekse. Fantastisk sniffervin. Helt vidunderlig og harmonisk næse med lidt flødekaramel, stikkelsbær, en lille bagkant af røde bær og ymer… Dyb, dyb og atter dyb med en fantastisk nøddeagtig kompleksitet og intensitet i smagen. Jeg føler mig henført til en gudeplanet…"
Blandes af op til 35 forskellige cuvéer, hvorefter den vinificeres efter champagnemetoden, hvor førstegæringen foregår på ståltanke og andengæringen på flaske. Når gæren er skudt af, tilsættes en dosage, og cuvéen lægges til hvile i de dybe kældre under Aÿ.