2007 Colheita Port

Portugal
Douro
11 år
3/4 ltr.
DKK 260,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Noter af kaffe, mørk chokolade og brændte figner. Lang og blød eftersmag. Server let svalet.
Specifikationer
Leverandør
Hutcheson, Feuerheerd Sogevinus Fine Win
Land
Portugal
Område
Douro
Type/Farve
Portvin
Årgang
2007
Drue
Touriga Nacional
Touriga Franca
Touriga Francesca
Tinta Franca
Tinta Roriz
Tinta Barroca
Fadlagring
11 år
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Port
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Desserter - svagt søde
Lagrede oste
Alkohol
20,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Hutcheson Feuerheerd & Associados blev grundlagt i 1881 af to britere ved navn Thomas Page Hutcheson og Alexander
Davidson Taylor. Begge havde i en årrække opholdt sig i Porto og opnået et dybtgående kendskab til portvinsbranchen. De
indså nødvendigheden af at have egne marker i de bedste områder af Douro-dalen for at sikre en konstant produktion af
høj kvalitet.
Allerede i 1894 og 1897 opnåede vinhuset førstepriser på internationale udstillinger i Antwerpen og Bruxelles. Og vi kan lige
så godt afsløre det med det samme - vinhuset vinder stadig den dag en masse førstepriser.
Hutcheson og Taylor styrede med stor dygtighed og anerkendelse huset helt frem til 1920, hvor alderen gjorde sit indtog
og tvang Thomas Hutcheson til at trække sig tilbage. Fem år senere døde Taylor, der ellers havde ført huset videre.
Derefter skiftede huset hænder flere gange indtil 1996, hvor familien Barros-Almeida lod huset fusionere med Feuerheerd
Bros., der i dag bistår familien i deres daglige ledelse af huset.
Hvor flertallet af de engelsk kontrollerede portvinshuse, i overensstemmelse med engelsk smag, koncentrerer sig om
Vintage Ports, viser Hutcheson sin absolut stærkeste side i sin produktion af charmerende Ruby Ports og excellente Tawny
Ports samt sidst - men absolut ikke mindst - de forrygende Colheitas.
Noter af kaffe, mørk chokolade og brændte figner. Lang og blød eftersmag. Server let svalet.

Druesprit (77%) hældes i den gærende most (1:5) efter 24-48 timer. Herved dør gærcellerne, og mosten forbliver sød. Vinen lagres efterfølgende på 525 liters træfade (pipa) på lagrene i Porto.