2006 Ch. la Mission Haut-Brion, Cru Classé

Frankrig
Bordeaux
3/4 ltr.
DKK 5.000,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Kraftfuld og intens vin med masser af fylde og frugt. Duften har nuancer af frugt, lakrids, cedertræ, kaffebønner og tobak. Smagen har masser af fylde, men er flot afbalanceret med en tanninrig struktur.
Specifikationer
Leverandør
Chateau la Mission Haut-Brion
Land
Frankrig
Område
Bordeaux
Underområde
Pessac-Léognan
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2006
Drue
45% Merlot
48% Cabernet Sauvignon
7% Cabernet Franc
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Vildt
Oste - milde
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Man er ikke helt klar over, hvordan Château la Mission Haut-Brion opstod, men det virker sandsynligt, at slottet engang var en del af Haut-Brion, inden det blev udskilt herfra. Dengang var ejeren Olive de Lestonnac-familien, som også ejede Haut-Brion, men siden de i 1664 testamenterede slottet til en missionærorden, skiftede det ejere ikke mindre end syv gange, før Voltner-familien købte det i 1919.
Voltner-familien var præget af talentfulde vinbønder. der alle stræbte efter det perfekte. Som eksempel bør nævnes, at familien i 1920 installerede glasbeklædte rustfrie ståltanke for bedre at kunne kontrollere temperaturen, - en ting, der dengang var ganske uhørt, men som siden (40/50 år senere) skulle vinde stort indpas, og som i dag er allemandseje.
I 1983 blev ejendommen, grundet familiestridigheder, solgt til Clarence Dillon-familien, som i dag ejer Château Haut-Brion.

Med dem blev den ellers meget fyldige og kraftige stil,
som tidligere kendetegnede vinen, dæmpet en smule, og lidt af den elegance, som kendetegner Haut-Brion, blev overført.
I dag er vinene fra Château la Mission Haut-Brion blandt Bordeauxs største vine, og Robert Parker er særdeles god ved slottets vine, når han giver sine toneangivende points.
Kraftfuld og intens vin med masser af fylde og frugt. Duften har nuancer af frugt, lakrids, cedertræ, kaffebønner og tobak. Smagen har masser af fylde, men er flot afbalanceret med en tanninrig struktur.
Traditionel med lagring på egetræsfade i 24-26 måneder.