2005 Moulin des Costes, Cuvee Charriage

Frankrig
Sydfrankrig
3/4 ltr.
DKK 525,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Intens aroma af kirsebær og blomme, tørrede svesker og dadler, egetræ og læder i en fuldvoksen vin. En let tør vin med pæn syre og tanniner, lidt rar, varmende alkohold, god krop og mere frugt og læder på tungen. Koncentreret og kompleks.
Specifikationer
Leverandør
Domaines Bunan
Land
Frankrig
Område
Sydfrankrig
Underområde
Bandol
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2005
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Bandol-appellationen ligger ud til Middelhavet i det for danskerne så kendte område Provence. Appellationen har taget navn fra byens berømte havn, som har været et knudepunkt for udskibning af vin til resten af verden siden det 5. århundrede. I dag hører appellationen stadig blandt de bedste appellationer i Provence. Vinstokkene, der typisk er plantet på sydvendte terrasser, nyder godt af Middelhavsklimaet, som sikrer en stabil modning af druerne.

Domaine de Bunan Bandol hører i dag - sammen med Domaine de Tempière - blandt appellationens absolutte elite. Dette understreges af, at det anerkendte vinmagasin, WineSpectator, kårede Domainets Moulin des Costes Charriage 1998 som en af de 100 vine, man skulle prøve, inden man døde. Listen indeholdt yderligere navne som Mouton Rothschild 1945 og Gaja Sori Tilidin 1982...

Domainet blev grundlagt i 1961 af Poul og Pierre Bunan, som forelskede sig i domainet ved første øjekast. I dag deltager deres børn ligeledes i den daglige drift af domainet, så næste generation er allerede sikret.

Moulin des Costes er Bunans bedste serie, hvor druerne kommer fra domainets bedste terrasser, som er tilplantet med vinstokke, der har en gennemsnitsalder på 45 år.

Intens aroma af kirsebær og blomme, tørrede svesker og dadler, egetræ og læder i en fuldvoksen vin.  En let tør vin med pæn syre og tanniner, lidt rar, varmende alkohold, god krop og mere frugt og læder på tungen. Koncentreret og kompleks.