2003 Chateau l´Escart Omar Khayyam Vielle Vigne, 3/4 ltr. Chateau L´Escart Bordeaux Supérieur
Før musen henover billedet for at zoome
Kontrasterne kan være store, når man kører rundt på vintur i Bordeaux.
Efter at have besøgt berømte Château Rauzan-Ségla, hvor de var ved at anlægge en overdådig park i empire-stilen, og hvor hækken bliver klippet efter en mål med en tommestok, ankom vi til Château l´Escart.  Her holdt en gammel Fiat på gårdspladsen, som var ved at få ladet batteriet op. Græsset nåede én til op over anklerne, og hækken var helt sikkert ikke udmålt med en tommestok. Straks kom ejeren, Gérard, og hans én meter høje hund os i møde.
Gérards familie har boet på slottet i generationer, og faktisk har der været dyrket vin på de tilhørende marker siden 1752. Slottet er måske ikke så poleret, men det opvejes af det engagement og den dedikation, som Gérard åbenlyst besidder. Masser af nye tilplantninger er kommet til sammen med indkøbet af æggeformede gæringstanke.
Desuden er store mængder vin blevet gemt med årtiers lagring for øje. Også vinmarkerne bærer præg af det langsigtede perspektiv. Her dominerer 60 – 100 år gamle vinestokke med Cabernet Sauvignon samt mindre mængder af Merlot, Malbec og Petit Verdot. De to sidstnævnte er bestemt ikke et hverdagssyn i denne region. At se så store mængder af Cabernet Sauvignon
er et sjældent syn, da denne druesort traditionelt set har svært ved at opnå det, som kaldes ”phenolisk modenhed” (modningen af selve druen; kernerne, skindet, stænglen, der afgør tanninens/garvesyrens karakter). Ja, lidt nørdet måske, men endnu én af mange detaljer, der har betydning for slutproduktet. Dog netop på grund af dette forhold, planter de fleste vinbønder i stedet Merlot, der modner flere uger tidligere, og som samtidig er langt mere tolerant over for de kølige lerede jordbunde.
Undtagelserne for Cabernet Sauvignon kan lade sig gøre, hvis man holder udbyttet tilstrækkeligt langt nede, har fuldstændigt styr på sin beskæring, opbindinger osv. samt har tilstrækkelig gamle vinstokke. Det er en dyd på Château l’Escart, hvor man er gået et over til biodynamisk produktion.
Efter en detaljeret fremvisning af alle de forskellige parceller, blev vi inviteret ind i slottets kældre, hvor Gérard generøst åbnede op for et utal af ældre årgange af sine vine. Kvaliteten imponerede os, og vi besluttede straks at tage hans fremragende vine i sortimentet.
Vinifikation
Efter den alkoholiske gæring udblødes mosten (maceration) i ca. 12 dage. Vinen lagrer på 60% nye franske egetræsfade i 12-15 måneder.
Vis mere
Vis mindre

2003 Chateau l´Escart Omar Khayyam Vielle Vigne, 3/4 ltr. Chateau L´Escart Bordeaux Supérieur

Varenummer: 1029530903
Før DKK 250,00
DKK 200,00
(DKK 160,00 ekskl. moms)
Spar DKK 50,00
1 stk. pris DKK 250,00 (DKK 200,00)
2 stk. pris DKK 200,00 (DKK 160,00)
(Tilbuddet gælder t.o.m. 31-12-2018 ved køb af 2 stk. eller mere)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørChateau L´EscartLandFrankrig
OmrådeBordeauxType/FarveRødvin
Årgang2003Drue Merlot
Cabernet Sauvignon
Cabernet Franc
Petit Verdot
Fadlagring12 mdr.DyrkningTraditionel
Riedel glasCabernet Sauvignon / MerlotServeringsforslag Mørkt kød
Vildt
Bøf (på grillen)
Alkohol 13,50%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype KorkPakningKarton
Flasker pr. Colli6
Smagekommentarer
Det er Bordeaux Supérieur på et brølende højt niveau. 2004 viser sig nu fra sin absolut bedste og generøse side. Tanninerne er nu modne og bløde. Der er masser af mørk saftig bærfrugt, men nogle af de lækre tertiære nuancer er begyndt at træde frem. Her imponerer vinen virkelig med et væld af spændende facetter med skovbund og krydderier. Strukturen er stor og eftersmagen ikke til at slippe af med. Poesi på flaske? Måske. Det er i hvert fald et seriøst godt glas vin!
recommend
08-06-2018
4 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.













 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk