2001 Cuvee Madame de Tirecul, 1/2 ltr.

Frankrig
Bordeaux
1/2 ltr.
DKK 1.125,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften er intens med nuancer af abrikos, citrus, mandarin og krydderier. Smagen er rig med en forrygende koncentration, - fed og cremet uden på nogen måde at være tung. Eftersmagen er vedvarende og udvikler sig konstant.
Specifikationer
Leverandør
Chateau Tirecul La Graviere
Land
Frankrig
Område
Bordeaux
Underområde
Monbazillac/Loupiac
Type/Farve
Dessertvin
Årgang
2001
Drue
5% Sauvignon Blanc
50% Muscadet
45% Sémillon
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Desserter - svagt søde
Desserter - meget søde
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
1/2 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Traditionelt er det i de klassiske områder som Barsac og Sauternes, ca. 30 km syd for Bordeaux by og tæt ved Graves, at man finder de store søde vine, som er fremstillet ved hjælp af Botrytis Cinerea-svampen.
Når klimaet tillader det, kan lignende vine fremstilles indenfor de mindre kendte områder som Loupiac og Monbazillac, som begge er suveræne AOC'ere.

Château Tirecul la Gravière ligger i hjertet af Périgord, tæt ved Bergerac, med marker på skråningerne af Monbazillac. Vinmarkerne findes i 60-100 meters højde, og dette er medvirkende årsag til den exceptionelle vin, man producerer på ejendommen.

Udbytte pr. ha er for prestigevinen Cuvée Madame 5-8 hl og derved det mindste i Bordeaux og nok også det mindste udbytte, man finder noget sted i Frankrig. På Château d'Yquem Premier Cru Classé Superieur, som man ofte bruger som referencepunkt ved ædelsøde vine, er udbyttet ca. 13hl/ha. Dette betyder, at man på ejendommen kun høster ca. ½ glas vin pr. vinstok af prestigevinen Cuvée Madame.

Under høsten bliver markerne gået igennem min. 5-6 gange pr. dag, og druerne plukkes drue for drue, og ikke som på andre ejendomme, klase for klase. Høsten er derfor ekstrem lang, ofte over en måned. Parcellen på vinmarken, som leverer druerne til Cuvée Madame, er beplantet med 80 år gamle vinstokke.

Château Tirecul la Gravière er meget berømt og har fået mange flotte priser. Robert Parker gav bl.a. 1995-årgangen 100 points, hvilket er sjældent, også for det noget mere kendte Château d´Yquem. Produktionen i flasker er meget begrænset, og til hele USA går kun 300 flasker af 50 cl. pr. årgang.

Det er italienske Bruno Bilancini, som ejer slottet, og han er særdeles kendt i området, da han er konsulent på andre slotte og Flying winemaker i de søde områder i Bordeaux.
Duften er intens med nuancer af abrikos, citrus, mandarin og krydderier. Smagen er rig med en forrygende koncentration, - fed og cremet uden på nogen måde at være tung. Eftersmagen er vedvarende og udvikler sig konstant.  
Vinen ligger ca. 20 måneder på nye fade før flaskning!