2000 Magrez Fombrauge

Frankrig
Bordeaux
3/4 ltr.
DKK 4.499,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Dyb og intens farve. Rig og kompleks duft af meget modne frugter og tobak. Rig, intens og rund smag. Tanninerne er på én gang både fremherskende og bløde, smukt understøttet af nuancer af mørke frugter og kaffe. Afslutningen er meget lang.
Specifikationer
Leverandør
Bernard Magrez
Land
Frankrig
Område
Bordeaux
Underområde
Saint-Émilion
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2000
Drue
80% Merlot
20% Cabernet Sauvignon
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Oste - milde
Alkohol
14,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
De oprindelige vinstokke på Château Fombrauge kan dateres helt tilbage til det 16. århundrede, hvilket gør markerne til nogle af de ældste i Saint-Émilion. Slottet, eller klosteret om man vil, er fra det 17. århundrede og oprindeligt grundlagt som et Karteuserkloster.
Ejet af Jacques de Canolle i 1466, kom det efterfølgende i familien Dumas de Fombrauges hænder, der i det 18. århundrede oprettede en rigtig vinskole på stedet.

Bernard Magrez overtog i marts 1999 slottet, der også har haft en periode på danske hænder, og han har virkeligt formået at løfte slottet op på et helt andet og nyt plan.
Dels kvalitetsmæssigt p.g.a. Bernard Magrez' store vinmæssige ekspertise og vovemod, dels kontaktmæssigt ved genåbningen af slottets porte og dermed forbindelsen til omverdenen.

Bernard Magrez betragtes af mange som Bordeauxs nye foregangsmand og "Enfant Terrible". Han producerer vin, som naboerne både tager afstand fra og frygter, vin som er så autentisk, klassisk Bordeaux, som noget overhovedet kan være - bare tilført lidt mere af det hele, og så i langt mere charmerende og indbydende stil.

Og missionen er lykkedes, bl.a. på Château Fombrauge: I dag fremhæves slottet konstant af professionelle vinskribenter og vinsmagere hele verden over som et af de slotte i Saint-Émilion, der er i stigende kurs og virkeligt værd at holde øje med.

Magrez Fombrauge er at betragte som Château Fombrauges topvin:
Den fremstilles udelukkende fra helt specielt udvalgte parceller på Fombrauge, hvor druerne år efter år opnår en ekstraordinær høj kvalitet.
Dyb og intens farve. Rig og kompleks duft af meget modne frugter og tobak.  Rig, intens og rund smag. Tanninerne er på én gang både fremherskende og bløde, smukt understøttet af nuancer af mørke frugter og kaffe. Afslutningen er meget lang.
Druerne plukkes og afstilkes/sorteres med håndkraft. Selve vinifikationen sker på små fade à 35 hektoliter, hvor vinen løbende omrøres manuelt. Efterfølgende lagres vinen på nye franske fade. Mosten/vinen pumpes på intet tidspunkt rundt i systemet – al overførsel sker ved udnyttelse af tyngdekraften, da dette skader vinen mindst muligt.