1994 Single Harvest Tawny

Portugal
Douro
3/4 ltr.
Før DKK 1.095,00
DKK 899,00
SparDKK 196,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Amberbrun farve, utrolig intens og dyb. Orientalske krydderier, honning, nødder, figner og søde balsamiske noter i den indtagende duft. Fyldig og cremet, men stadig med lidt blå og sorte bær i tonerne. Helt utrolig delikat og dvælende lang eftersmag med både ristet kaffe, karamel og let brændte noter.
Specifikationer
Leverandør
W.&J. Graham & Co.
Land
Portugal
Område
Douro
Type/Farve
Portvin
Årgang
1994
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Port
Flasker pr. Colli
4
Serveringsforslag
Hyggevin
Alkohol
20,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Indtil 1820 handlede Graham's med tekstilvarer. En kunde kunne dog ikke betale sin forfaldne veksel til firmaets afdeling i Porto, og man måtte derfor nødtvunget acceptere 27 piber (fade) portvin som betaling. Vinen blev dog solgt med så stor succes, at firmaet ligefrem blev opfordret til at gentage handelen. Grahams fik hurtigt opbygget et godt ry indenfor portvin, og i slutningen af det 19. århundrede var man ikke alene en af de største afskibere, men også en af de mest anerkendte.

I 1882 blev den unge skotte, Andrew James Symington, ansat, men efter et par år drog han videre ud i portvinens verden. Men - da Graham's i 1970 fik finansielle problemer og dermed behov for kapitalindsprøjtning, benyttede Symingtons børnebørn sig af lejligheden til at købe huset. I dag har Symington-familien en meget central position indenfor portvin, da de nu ejer en række af de bedste huse. Robert Parker havde da også følgende kommentar til Graham's: "The most consistent producer of great port in the post worldwar 2 era".
Amberbrun farve, utrolig intens og dyb. Orientalske krydderier, honning, nødder, figner og søde balsamiske noter i den indtagende duft. Fyldig og cremet, men stadig med lidt blå og sorte bær i tonerne. Helt utrolig delikat og dvælende lang eftersmag med både ristet kaffe, karamel og let brændte noter.
95 POINTS
30. august 2019
95 Points - Gold Wine Winner - International Challenge 2019
"Burnt sugar, spicy, demerara sugar notes, plum fruits, vanilla custard, savoury"
Druerne gæres ved 24-28 grader, og så snart mosten har opnået en tilfredsstillende druesødme (ofte indenfor 48 timer), stoppes gæringen ved, at man tilsætter en 77% druesprit i forholdet 1-5. Efterfølgende lægges mosten på brugte egetræsfade, før vinen tappes på flaske og frigives til salg.