1986 Chateau d'Yquem, Premier Cru Supérieur
Før musen henover billedet for at zoome
Der er Château d'Yquem, og så er der alle de andre - og sådan har det været så længe, man kan huske. Det er den opfattelse, som alle vinentusiaster har, og det er da også derfor, slottet i ensom majestæt er placeret øverst i Sauternes-klassifikationen.
Man går ikke på kompromis - hvis druekvaliteten ikke er tilfredsstillende, sælges disse videre til vinkøbmænd, for hellere undlade at producere end at producere et skuffende resultat. Druerne høstes i 8-10 omgange, og høstudbyttet ligger normalt på ca. 10 hl/ha - langt under halvdelen af det tilladte og svarende til 1 glas vin pr. vinstok. Når vinen er færdiglagret, kasseres eller deklassificeres de fade, der ikke lever op til forventningerne - i 1978 blev hele 85% deklassificeret.
Under jorden findes et dræningssystem bestående af næsten 100 km rør, der skal sørge for den optimale regnmængde til druerne. Man har endvidere investeret i en maskine, som ved at fryse de mindst koncentrerede druer kan øge koncentrationen - en kunstig måde at lave »Eiswein« på, der også udjævner forskellene på gode og mindre gode årgange.
Alle tiltagene sikrer en konstant optimal kvalitet, så man aldrig skuffes over Yquem, men de er også medvirkende til, at vinen koster en mindre formue. Markerne, der er beplantet med 80% Sémillon og 20% Sauvignon Blanc, er perfekt beliggende med et optimalt mikroklima. Man prøver så vidt muligt at benytte de samme plukkere fra år til år ud fra den betragtning, at det er vigtigt, at de kender forholdene og den modenhed, druerne skal have.

Mange nyder at drikke Château d'Yquem, mens den er ung og frisk, men alligevel fed, koncentreret og sød. Skal man have den optimale oplevelse, bør vinen ligge i ca. 20 år - i de bedste årgange kan Château d'Yquem ligge 50-70 år, ja endda helt op mod 100 år.
Slottet producerer ca. 100.000 flasker om året, hvilket ikke er meget, når man tager det hungrende verdensmarked i betragtning, så får man mulighed for at smage denne store vin bare én gang i livet, er det om at gribe chancen!
Vinifikation
Mosten gæres på 100% nye fade, hvor vinen også efterfølgende lagres i ca. 3 år. Herefter klares og filtreres den meget skånsomt for ikke at miste nogle af duft- og smagsfinesserne.
Vis mere
Vis mindre

1986 Chateau d'Yquem, Premier Cru Supérieur

Varenummer: 1856050986
DKK 4.500,00
(DKK 3.600,00 ekskl. moms)
   Ikke på lager.
Varen er pt. udsolgt. Udfyld feltet herunder for at blive underrettet via email når varen igen er på lager.
E-mail:
LandFrankrigOmrådeBordeaux
UnderområdeSauternes/BarsacType/FarveDessertvin
Årgang1986Drue20% Sauvignon Blanc
80% Sémillon
DyrkningTraditionelFlasker pr. Colli12
Serveringsforslag Oste - kraftige
Desserter - svagt søde
Frugt og nødder
Alkohol 12,50%
Flaskestørrelse3/4 ltr.Proptype Kork
PakningTrækasse
Smagekommentarer
Duften har et utroligt væld af nuancer som tropisk frugt, safran, marcipan, karamel, hvid chokolade og meget meget mere. Smagen er fyldig og intens med en flot syrestruktur, der gør det muligt for vinen i de bedste årgange at leve 100 år eller mere. Ubetinget en af verdens største vine
Mest populære
Moscato d'Asti
Moscato d'Asti
DKK 85,00
(DKK 68,00)
Brachetto d´Acqui
Brachetto d´Acqui
DKK 100,00
(DKK 80,00)
Zagara Moscato d'Asti
Zagara Moscato d'Asti
DKK 120,00
(DKK 96,00)
Errazuriz Late Harvest Sauvignon, 3/8  ltr.
Brachetto Gatij
Brachetto Gatij
DKK 210,00
(DKK 168,00)
2018 Muscat de Rivesaltes
2018 Muscat de Rivesaltes
DKK 140,00
(DKK 112,00)

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.













 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk